Rôzne

Liptovská Lúžna hostila šampionát v strihaní oviec: Kam ide prestížny titul?

Medzinárodné majstrovstvá Slovenska v strihaní oviec ponúkli opäť zaujímavé divadlo.

Ilustračný obrázok k článku Liptovská Lúžna hostila šampionát v strihaní oviec: Kam ide prestížny titul?
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Medzinárodné majstrovstvá Slovenska v strihaní oviec ovládli Horehronci. Absolútnym víťazom 17. ročníka súťaže v Liptovskej Lúžnej sa stal Marek Marko z Valaskej v okrese Brezno, ktorý dokázal jednu ovcu ostrihať za minútu a päť sekúnd.

Ako informoval riaditeľ Zväzu chovateľov oviec a kôz Slavomír Reľovský, druhý skončil Radovan Sepéši rovnako z Valaskej. Bronzovú priečku si „vystrihal“ Šimon Smoleňák z Humenného.

O prestížny titul medzinárodného majstra Slovenska v strihaní oviec bojovalo v sobotu 11 slovenských a jeden český strihač. Súťaž pozostávala z troch kôl, po ktorých postúpili najlepší do finále. Nehodnotil sa len čas, ale aj kvalita strihania – poranenie ovce, nedostrihnutie, zaobchádzanie s ovcou a podobne. Výsledné hodnotenie bolo kombináciou času a kvality strihania.

Cieľom tradičného podujatia bola najmä propagácia chovu oviec na Slovensku. Jeho súčasťou bola okrem možnosti ochutnávky a nákupu ovčích produktov aj súťaž v pití žinčice. Majstrovstvá pripravilo po ročnej pandemickej prestávke Družstvo chovateľov oviec Liptovská Lúžna v spolupráci so Zväzom chovateľov oviec a kôz.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Liptova

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM