Jozef Milan Iné športy

Liptovské Sliače boli hore nohami: Z Las Vegas sa vrátili dvaja majstri sveta

V dňoch 25. až 27. septembra sa v americkom Las Vegas konali Majstrovstvách sveta AAU v tlaku na lavičke. Bratia Pavel a Vladimír Plávkovci z Liptovských Sliačov sa vo svojich váhových a vekových kategóriách stali majstrami sveta.

Ilustračný obrázok k článku Liptovské Sliače boli hore nohami: Z Las Vegas sa vrátili dvaja majstri sveta
Zdroj: Dnes24.sk

Slovenská asociácia kulturistiky, fitness a silového trojboja vyslala na šampionát spolu troch mužov a jednu ženu, z ktorých si každý doniesol domov cenný kov a ako tím sa v Súťaži národov umiestnili na 2. mieste za dominantnými USA. Skupinu pretekárov viedol Michal Čapla, čestný prezident SAKFST, ktorý bol uvedený do siene slávy Amatérskej atletickej únie (AAU) silových športov za celoživotný prínos.

„Bolo to niečo úžasné, čo som v živote nezažil. Na prsiach som mal slovenský znak a na chrbte nápis Slovakia, mali sme so sebou našu zástavu – jednoducho bolo to krásne. Zo samotnej súťaže chcem vyzdvihnúť srdečnosť nielen publika, ale aj pretekárov, ktorí si jeden druhému prajú,“ povedal pre rk24 Vladimír Plávka a zároveň priznal, že časový posun robí svoje, a ešte aj teraz doma dospávajú – zaujímavé, že tam sa im spať nechcelo, a aj preto si našli čas obzrieť mesto, ktoré bolo úžasné.

Po návrate do rodnej obce prijal bratov Plávkovcov starosta obce Milan Frič. Zablahoželal im k výnimočnému úspechu, poďakoval za skvelú reprezentáciu Liptovských Sliačov i Slovenska.

Výsledky:

  • kat. do 56 kg Jana Purdjaková – 2. miesto (ženy)
  • kat. do 74 kg Miroslav Škadra – 1. miesto (muži)
  • kat. do 100 kg Pavel Plávka – 1. miesto (nad 60 rokov) – výkon 140 kg
  • kat. do 120 kg Vladimír Plávka – 1. miesto (nad 55 rokov) – výkon 200 kg

Súťaž národov – 2. miesto SR

Bratia Plávkovci - majstri sveta v tlaku na lavičke
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM