Rôzne

Liptovský Michal chce od štátu ročne aspoň 20 000 EUR: Dopravné tepny ľuďom strpčujú život

Samospráva obce Liptovský Michal sa chce obrátiť na príslušné štátne inštitúcie s naliehavými žiadosťami o kompenzácie záťaže v podobe obkľúčenia diaľnicou, hlavnou železničnou traťou a cestou I. triedy v bezprostrednej blízkosti, čo už desiatky rokov bráni akémukoľvek rozvoju.

Ilustračný obrázok k článku Liptovský Michal chce od štátu ročne aspoň 20 000 EUR: Dopravné tepny ľuďom strpčujú život
Zdroj: Dnes24.sk

„Žijeme tu doslova zabarikádovaní štátnou dopravnou infraštruktúrou. Uvedomujeme si, že sú to veľmi dôležité verejnoprospešné stavby, ktoré slúžia všetkým, ale našu obec to dostalo na kolená. Preto sme presvedčení, že máme nárok na kompenzácie,“ zdôraznila starostka Elena Tuková.

Časť obce je odrezaná železnicou a vedie do nej iba úzky podjazd. „Hasiči musia absolvovať dlhú obchádzku po poľných cestách. V zime majú veľké problémy s prístupom aj ďalší záchranári. Paradoxne, okolo nás sú samé cesty, ale naša dopravná dostupnosť nie je ani zďaleka ideálna,“ poukázala Tuková.

„Vďaka neoblomnosti našej občianky pani Mudrončíkovej postavili diaľničiari protihlukovú stenu, no určite by sme si zaslúžili viac. Verím, že sa kompetentní postavia k našej žiadosti s ľudským pochopením, aké by čakali tiež, keby tu bývali. Takých 20.000 eur ročne by nám veľmi pomohlo,“ dodala starostka Liptovského Michala.

Foto: orava-liptov.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM