Ivana Milanová Kultúra

Lov na poklady sa začal

Lovci pokladov by mali zbystriť. Leto prišlo aj na hory a s ním aj rodinná hra plná dobrodružstva a zábavy - Poklady na LiptOVE. Hra za poznaním a objavovaním pokladov regiónu odštartovala v polovici júna a do truhličiek bude možné nazerať až do konca septembra.

Ilustračný obrázok k článku Lov na poklady sa začal
Zdroj: Dnes24.sk

Organizátori tretí ročník projektu vylepšili. Mysleli na používateľov online technológií, ktorí sa radi pochvália so svojimi pokladmi na internete a postupne tak spoločne vytvoria galériu pokladov na LiptOVE a zahrajú si tiež o hodnotné ceny.

Sedem tematických okruhov

Dovolenkári na Liptove majú aj toto leto o zábavu postarané. Ak navštívia aspoň tri z 38 pokladov a odkreslia symbol, môžu získať oveľa viac, ako len dobrý pocit zo skvelého pobytu v horách. „Počas dovolenky na horách rodič ocení, keď jeho ratolesť trávi čas aktívne, pohybom aj spoznávaním. Aj preto sú tu naše Poklady na LiptOVE. Stačí si vybrať zo širokej ponuky liptovských pokladov, nájsť truhličku, nakresliť do mapy pokladov aspoň tri symboly a poklad v podobe mešteka s darčekmi deti získajú automaticky. Projekt Poklady na LiptOVE zábavnou formou detí učí aj počas prázdnin a čo je najlepšie, deti to baví a sami nabádajú rodičov spoznávať ďalšie a ďalšie atrakcie. Pri hľadaní pokladov rodičia ocenia aj Liptov Region Card (LRC), vďaka ktorej sú vstupy na mnohé atrakcie výhodnejšie a s kartou už netreba riešiť ani horské poistenie," povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Od letnej sezóny majú všetci klienti s LRC s nabitým pobytovým balíkom od dvoch nocí horské poistenie počas pobytu bezplatne. Karta sa zároveň stala vernostnou, takže si na ňu zbierajú body za minuté eurá, ktoré môžu využívať pri budúcich návštevách regiónu.

Cez projekt Poklady na LiptOVE chcú Liptáci predstaviť región so všetkými svojimi klenotmi. Sú nimi hory a turistika, termálne pramene a voda, salaše a tradičná kuchyňa, história a tradície, poklady miest, dobrodružstvo aj novinka tohtoročného leta cykloturistika. Toto leto Liptov ponúka takmer 800 km cyklistických trás. Pre rodiny s deťmi na bicykloch je veľmi vhodná napríklad lokalita Čutkovskej doliny, Jánskej doliny aj Cyklokorytnička z Ružomberka do Kúpeľov Korytnica.

Liptáci veria, že sa podarí dovolenkárom počas leta vytvoriť hravú galériu tunajších pokladov.

Viac informácií o projekte je dostupných na webe http://www.visitliptov.sk/…e/ako-na-to/

Prečítajte si aj:

Mesto spustilo letnú reklamnú kampaň: má prilákať turistov

Úrady jej odobrali už dve deti. Postará o tretie, ktoré práve čaká?

LOV NA POKLADY SA ZAČAL
6
Galéria
LOV NA POKLADY SA ZAČAL
1
Galéria
Zdroj: OOCR Region Liptov
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM