Pavol Tomčík Iné športy

Majstrom Liptova a Oravy v mariáši jednotlivcov Milan Mikušiak zo Žiaru

Na Borovej Sihoti pri Liptovskom Hrádku v ostatných dňoch vyvrcholila liptovsko-oravská liga vo volenom mariáši jednotlivcov. Jej víťazom za rok 2014 sa stal Milan Mikušiak zo Žiaru.

Ilustračný obrázok k článku Majstrom Liptova a Oravy v mariáši jednotlivcov Milan Mikušiak zo Žiaru
Zdroj: Dnes24.sk

Do ligy sa tentoraz zapojilo 42 hráčov. Na Borovej Sihoti síce triumfoval Viliam Balko z Trstenej, ale druhá a tretia pozícia patrila Liptákom. Strieborný skončil Ľubomír Stanko z Liptovského Mikuláša a pomyselný bronz putoval do rúk celkového víťaza, dlhodobo jedného z najlepších slovenských mariášistov Milana Mikušiaka.

Známy podnikateľ a prezident LOMK (Liptovsko-oravský mariášový klub) získal dovedna 2862 bodov (6 celoslovenských + 6 regionálnych turnajov) a pred druhým Vladimírom Poliakom mal náskok 163 bodov (2699). Tretí Vladimír Šimalčík mal na svojom konte bodov 2538. V prvej desiatke sa objavili aj ďalší Liptáci, Ľubomír Stanko skončil štvrtý, Jaroslav Obert šiesty a Štefan Poliak ôsmy.

Milan Mikušiak: „Bolo to najťažšie vybojované víťazstvo a to nielen z dôvodu, že spojením liptovských a oravských mariášistov sa zvýšila konkurencia, ale aj tým, že do konečného poradia sa započítavajú výsledky z najlepších šiestich turnajov Slovenskej extraligy, kde je obrovská konkurencia. Dosiahnuť tam dobré umiestnenie je tou najväčšou výzvou.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM