PR manažérka ŠK Ružomberok Iné športy

Majstrovstvá Európy v šachu budú v našom meste

V termíne 6.-12. júna sa v Ružomberku z poverenia Európskej šachovej únie (ECU) uskutočnia majstrovstvá Európy amatérov v šachu. Týmto podujatím, ktoré sa bude konať v Športovej hale Koniareň, vyvrcholí tradičný šachový festival CHESSFEST.

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá Európy v šachu budú v našom meste
Zdroj: Dnes24.sk

Na základe poverenia Európskej šachovej federácie ECU sa určite tým najprestížnejším podujatím celého CHESSFEST-u stanú Majstrovstvá Európy amatérov v šachu, ktoré sa budú konať od 6. do 12. júna v Športovej hale Koniareň v Ružomberku. Predbežne sa kvôli účasti informovali a prihlásili hráči z Izraelu, Nemecka, Anglicka, Švajčiarska, Česka, Poľska, Maďarska a samozrejme zo Slovenska.

Majstrovstvá odštartujú v piatok 3. júna družstvami mladších žiakov. Na druhý deň, v sobotu 4. júna bude pokračovať festival najkvantitatív­nejším podujatím, majstrovstvami Slovenska v rapid šachu chlapcov a dievčat do 6, 8, 10, 12, 14, 16 a 20 rokov. V nedeľu 5. júna pripravujú organizátori pre účastníkov ďalšie dve podujatia, a to majstrovstvá Slovenska družstiev starších žiakov a tradičný, už 19. ročník Medzinárodného šachového turnaja o pohár primátora mesta OPEN Ružomberok 2016. Celkovo je pre účastníkov pripravených až 57 pohárov a 84 medailí.

O tom, že na návštevníkov čakajú lákavé atrakcie hovorí riaditeľ turnaja Marek Zelnický: „Aj pre nešachovú verejnosť pripravujeme v spolupráci s mestom Ružomberok a Kultúrnym domom A. Hlinku živý šach, kde si dvaja titulovaní hráči zahrajú partiu so zaviazanými očami proti sebe a ťahať budú s ľuďmi, ktorí budú prezlečení za šachové figúrky. Pevne veríme, že celé podujatie sa nám podarí zorganizovať na vysokej úrovni a účastníci, ale aj diváci, si odnesú množstvo pekných zážitkov z celého podujatia.“

Oficiálny web podujatia: www.chessfest.sachrbk.sk

ME v šachu Ružomberok
7
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM