Tlačové správy

Máte doma maturanta? Táto fakulta v Ružomberku otvára svoje dvere novým uchádzačom

Ak aj vy alebo vaše dieťa stojíte momentálne na rázcestí vzdelania, určite neobíďte tento deň otvorených dverí. Na obľúbenej faktulte Katolíckej univerzity v Ružomberku ponúkajú akreditované odbory s kvalitným pedagogickým zborom.

Ilustračný obrázok k článku Máte doma maturanta? Táto fakulta v Ružomberku otvára svoje dvere novým uchádzačom
3
Galéria
Zdroj: TASR

Tretia najlepšia Pedagogická fakulta na Slovensku podľa aktuálneho hodnotenia Akademickej rankingovej a ratingovej agentúry (ARRA) Pedagogická fakulta Katolíckej univerzity v Ružomberku (PF KU) pripravuje pre študentov stredných škôl deň otvorených dverí spojený s prezentáciou jednotlivých katedier a študijných programov, na ktoré sa študenti môžu prihlásiť. Deň otvorených dverí 2017 sa uskutoční dňa 7.2.2017 v pri­estoroch pedagogickej fakulty na Hrabovskej ceste 1 v Ružomberku.

Začiatok podujatia je o 10.00 v Aule Jána Paula II. – kde odznejú prezentácie prorektora doc. PaedDr. ThDr. Františka Trstenského PhD. a prodekanov jednotlivých fakúlt, ktorých obsahom bude predstavenie Katolíckej univerzity a obsahová náplň štúdia.

Po skončení oficiálnej časti, približne o 10.30 sa študenti presunú do foyer (foajé) PF KU, kde budú prichystané informačno – prezentačné stánky všetkých katedier, určené na poskytnutie základných informácií o štúdiu a jednotlivých programov, ktoré tieto katedry zabezpečujú. Paralelne s prezentáciou vo foyer (foajé) bude prichystaný sprievodný program na všetkých katedrách, na ktorý budú študenti pozvaní v stánku už konkrétnej katedry.

„Na tejto fakulte som študovala 5 rokov. So štúdiom a prístupom pedagógov som bola veľmi spokojná a ich odborné vedenie bolo a aj je na vysokej úrovni. Vedomosti a skúsenosti, ktoré som počas štúdia získala, využívam do dnes v praxi,“ vyjadrila sa bývalá študentka PF KU v Ružomberku Mgr. Veronika Martinková.

„Deň otvorených dverí organizujeme v tomto období predovšetkým z toho dôvodu, že uchádzači o štúdium môžu svoje prihlášky posielať do 31.3.2017, preto je pre nás toto obdobie veľmi dôležité,“ informovala prodekanka pre zahraničné vzťahy a mobility doc. PhDr. Markéta Rusnáková, PhD., ktorá bola poverená organizáciou podujatia dekanom Pedagogickej fakulty Katolíckej univerzity v Ružomberku PaedDr. Petrom Krškom, PhD.

Účastníci na dni otvorených dverí budú mať možnosť zapojiť sa do tomboly o tablet. Predpokladaný čas vyhlasovania výhercu je 12:00 a ukončenie podujatia je plánované o 12:30.

Podmienky prijatia na štúdium:

• získanie úplného stredného vzdelania alebo úplného stredného odborného vzdelania (§ 56, ods.1 zákona o VŠ);
• motivačný pohovor s uchádzačom o štúdium (uchádzač prezentuje prijímacej komisii svoje predstavy o štúdiu na PF KU, ako aj svoje očakávania od štúdia na PF KU a zaviaže sa rešpektovať katolíckeho ducha univerzity a fakulty);
• pre učiteľské študijné programy výtvarná výchova, hudobná výchova a hudobné umenie je potrebné úspešné absolvovanie talentovej skúšky
• ostatné študijné programy – bez talentovej skúšky.

Podrobné informácie ohľadom podmienok prijímacích konaní pre akademický rok 2017/2018 môžete nájsť na tomto odkaze

Prehľad štúdijných programov, z ktorých si študenti stredných škôl môžu vyberať, nájdete v našej fotogalérii.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: YouTube.com
Deň otvorených dverí na Pedagogickej fakulte v Ružomberku
3
Galéria
Zdroj: KU v Ružomberku
Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM