Basketbal

MBK rieši personálne veci, v Koniarni hralo Slovensko s Japonkami

Mestský basketbalový klub Ružomberok po úspešnej sezóne a príchode nového trénera uzatvára zmluvy so staronovými a vyhľadáva nové hráčky. Slovenská reprezentácia stihla odohrať v Koniarni na prelome mája a júna štyri prípravné zápasy s Japonskom.

Ilustračný obrázok k článku MBK rieši personálne veci, v Koniarni hralo Slovensko s Japonkami
Foto: Jozef Milan

Mestský basketbalový klub

Hráčky

Odchovankyňa ružomberského basketbalu a slovenská reprezentantka Veronika Černáková podpísala s klubom zmluvu na ďalšie dva roky. „Mala som nejaké ponuky, ale reálne som sa nimi nezaoberala. V Ružomberku som chcela zostať, veď som tu od mala a klub mi prirástol k srdcu. Lanská sezóna nám vyšla a verím, že minimálne rovnako úspešní budeme aj v tej budúcej,“ vyjadrila sa Černáková. „S Veronikou sme boli ústne dohodnutí už dávnejšie. Podpísanie zmluvy bolo už len formalitou. Som rád, že hráčka u nás pokračuje,“ poznamenal generálny manažér MBK Stanislav Onuška. V klube pokračuje aj trojica Dominika Baburová, Eva Kmeťová a Zuzana Brezániová. Ako uviedol portál liptov.sme.sk z lanského celku vedenie klubu neoslovilo Janku Minčíkovú, Klaudiu Lukačovičovú, Sequoiu Holmesovú, Courtney Vanderslootovú a Kadidju Anderssonovú.

Asistent hlavného trénera

Nový tréner družstva žien Juraj Suja si za svojho asistenta vybral Michala Porubčana, ktorý bol v klube vedúcim trénerom mládeže. „Porubčan bude pri mládeži v tejto pozícii pokračovať aj ďalej. Jedným z jeho spolupracovníkov bude aj Anton Panis, do konca lanskej sezóny asistent trénera Štefana Sviteka. Osobne som veľmi rád, že Tóno, ktorý svojho času pri našej mládeži odviedol kus dobrej roboty, sa takto rozhodol,“ povedal Stanislav Onuška.

Slovenská ženská reprezentácia

V priebehu piatich dní od 28. mája do 1. júna odohrali Slovenky s Japonkami 4 prípravné zápasy, z ktorých 3 vyhrali a 1 prehrali. Z ružomberských basketbalistiek do zápasov zasiahli Brezániová, Tetemondová, Baburová a Kmeťová.

  • Slovensko – Japonsko 61:52
  • Slovensko – Japonsko 65:76
  • Slovensko – Japonsko 61:52
  • Slovensko – Japonsko 65:63

zdroj: mbk-rbk.sk/ liptov.sme.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM