Ivana Milanová Basketbal

Vedieme 1:0, Šamorín zaostal o 24 bodov

Basketbalistky MBK Ružomberok včera (20.04.2016) vyhrali v prvom zápase o 3. miesto v play off extraligy nad ŠBK Šamorín 79:55 a v sérii hranej na tri víťazstvá sa ujali vedenia 1:0. Druhý duel je na programe v sobotu 23.04.2016 o 18.00 h v Šamoríne.

Ilustračný obrázok k článku Vedieme 1:0, Šamorín zaostal o 24 bodov
Zdroj: Dnes24.sk

Prvý zápas série o extraligový bronz sa po nesúhlase Šamorína s termínom v nedeľu 17. apríla napokon odohral v ružomberskej športovej hale Koniareň až v stredu 20. apríla.

Juraj Suja, tréner MBK Ružomberok: “Takto som si to predstavoval. Dievčatá, ktoré nastúpili, hrali zodpovedne a koncentrovane. Potom sme trošku poľavili, ale je to dlhodobejšia záležitosť, ktorá sa s nami ťahá, niečo ako útočný kŕč, nepremieňame jasné strely. Myslím si však, že v druhom polčase sme sa z toho dostali. Máme prvý bod v sérii, chýbajú nám ešte dva, ideme ďalej. Nebolo ťažké hráčky nabudiť, pre všetky je bronz veľkou motiváciou.”

Stanislav Onuška, tréner ŠBK Šamorín: “Ružomberok vyhral zaslúžene, o všetkom sa rozhodlo v prvom polčase. Boli sme strašne slabí v obrannom doskoku, tam domáce kraľovali, brali nám lopty. V prvej štvrtine sme stratili veľmi veľa lôpt, napriek tomu si myslím, že sme predviedli iný výkon ako v základnej časti. Doma urobíme všetko pre lepší výsledok ako dnes.”

Najviac bodov:

Tetemondová 19, Sujová 13, Kelčíková, D. Baburová po 10 – Slamová 16, Vyňuchalová 15, Lewisová, Mračnová po 11, 400 divákov.

Priebeh stretnutia

Ružomberčanky nastúpili do zápasu koncentrovane a od začiatku až do konca stretnutia len vyhrávali a udržiavali si od súpera značný odstup. Prvú štvrtinu zvládli o 9 bodov lepšie ako Šamorín, úspešnejšie boli aj v druhej desaťminútovke, ktorú vyhrali 18:14.
Ani po zmene strán sa náznak obratu zo strany tímu Stanislava Onušku nekonal, aj keď tretiu štvrtinu vyhral Ružomberok len o dva body. Záverečnou časťou, v ktorej Ruža uštedrila súperkám 25 bodov, no inkasovala len 16, dali zverenky Juraja Suju jasne najavo, kto je v sérii o bronz favoritom.

Liptáčky sa tak podľa očakávania ujali v sérii vedenia 1:0, a v sobotu môžu v Šamoríne vybojovať mečbal. Tretie, rozhodujúce víťazstvo by potom zverenky trénerského tandemu Suja-Porubčan mohli pridať už v stredu 27. apríla v Koniarni, a obhájili by tak bronzové medaily z minulého ročníka.

Zdroj: MBK Ružomberok

MBK Ružomberok - ŠBK Šamorín 79:55 v 1. zápase o 3. miesto
9
Galéria
Zdroj: M. Zich Senica
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM