Jozef Milan Samospráva

Mesto ide zarobiť: Stavba benzínky bola legalizovaná

Mestskí poslanci zaviazali primátora, aby na novembrové rokovanie predložil správu o prebiehajúcich asanáciách v meste a tiež o postupe stavebného úradu pri riešení stavby čerpacej stanice v areáli bývalej tehelne.

Ilustračný obrázok k článku Mesto ide zarobiť: Stavba benzínky bola legalizovaná
Foto: Jozef Milan

Starý a nový stavebník na Bystrickej ceste

Stavebné povolenie na stavbu „Autocentrum OPEL, CHEWROLET, TOYOTA“ bolo vydané v júli 2010 pre PK AUTO, spol. s r.o. Prešov. S výstavbou sa začalo v jarným mesiacoch tohoto roka. Stavebný úrad – mesto Ružomberok až po vybudovaní hrubej stavby zistil, že sa realizuje iná stavba, než aká bola povolená. V polovici augusta vykonal úrad na stavbe kontrolu, ktorá rozpor potvrdila a vyzval stavebníka, aby okamžite práce zastavil. V tej dobe bola už na úrade podaná žiadosť o dodatočné povolenie stavby „Čerpacia stanica pohonných látok“ od nového subjektu: LMP, s.r.o., Bratislava.

„Nový“ stavebník bol úspešný

V priebehu konania o dodatočnom povolení stavby CS spoločnosť LMP dokázala, že stavba nie je v rozpore s verejnými záujmami a podľa záväzného stanoviska hlavného architekta ani s územným plánom mesta. Stavebný úrad – Mesto Ružomberok stavbu v septembri dodatočne povolil. Rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť 8.10.2012.

Koľko tisíc eur ide „zarobiť“ mesto na pokute?

Na predmetnú stavbu už prebieha kolaudačné konanie. Po jeho ukončení začne úrad riešiť výšku pokuty pre „starého“ stavebníka. Za nezastavenie stavebných prác stavebný úrad uloží pokutu do 1327,76 € (do 400.000 Sk). Za uskutočňovanie stavby v rozpore so stavebným povolením stavebný úrad uloží pokutu do 165 969,60 € (do 5 miliónov Sk).

O asanáciách budov v areáloch Solo, teheleň a bývalý Texicom prinesieme príspevok na konci týždňa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM