Slávka Kellová Rôzne

Mesto podporuje vznik OOCR

Ružomberská samospráva podporuje založenie veľkej celoliptovskej Oblastnej organizácie cestovného ruchu na základe ustanovení novelizovaného zákona o podpore cestovného ruchu, ktorý nadobudol platnosť v závere minulého roka. Potvrdilo to jednomyseľné

„Ružomberok bol zakladajúcim členom Klastra Liptov, ktorý sa stal vzorovou inštitúciou aj pri tvorbe spomínaného zákona. Metropola dolného Liptova má preto právo a možno tak trochu i povinnosť byť v oblastnej organizácii združujúcej všetky tri liptovské mestá. K tejto myšlienke sa už prihlásili aj viaceré obce a významné podnikateľské subjekty v cestovnom ruchu,“ uviedol primátor Ján Pavlík.

Zároveň vyjadril presvedčenie, že sa podarí doriešiť všetky možné prekážky. „Určite si veľmi rýchlo dohodneme systém využívania finančných prostriedkov, ktoré vloží každý jeden člen i očakávaných štátnych dotácií, či perspektívne získaných grantov,“ skonštatoval Pavlík. Do pripravovaných spoločných projektov patrí napríklad odvážny zámer vybudovať cyklotrasu medzi Pribylinou a Vlkolíncom.

Oficiálne rozhodnutie Ružomberčanov hodnotila veľmi pozitívne riaditeľka Klastra Liptov Katarína Bartková. „Liptov tak zostane v turizme spojený a všetci budeme ťahať za jeden koniec povrazu. Nepochybne sa to odrazí na výsledkoch v podobe čoraz väčšieho počtu turistov, ktorí sem zavítajú. Klaster je pripravený poskytovať novovznikajúcej organizácii marketingové služby,“ vysvetlila.

„Podporujeme vznik väčšej organizácie, aj keď neskrývam, že sme mali veľké výhrady k fungovaniu Klastra Liptov. Nebol to určite len môj pocit, že sa doteraz staral skôr o horný Liptov, presnejšie o Liptovský Mikuláš a Jasnú. Preto budeme dôsledne trvať na tom, aby sa tento zjavný nepomer zmenil aj v náš prospech,“ dodal predseda komisie cestovného ruchu ružomberskej radnice Martin Alušic.

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM