Jozef Milan Samospráva

Mesto predalo pozemky na Milkove, investor postaví rodinné domy

Na minulotýždňovom rokovaní poslanci schválili predaj deviatich pozemkov v lokalite Milkov pre spoločnosť ORAVING, s.r.o. z Dolného Kubína za kúpnu cenu 20€/m2. Podmienkou je zmluvná povinnosť investora vybudovať prístupovú komunikáciu, ktorá sa stane majetkom Mesta.

Ilustračný obrázok k článku Mesto predalo pozemky na Milkove, investor postaví rodinné domy
Foto: Jozef Milan

Mesto pripravilo v minulých rokoch lokalitu Milkov pre individuálnu bytovú výstavbu. Zabezpečilo geometrický plán na rozparcelovanie územia, urbanistickú štúdiu, podklady pre realizáciu inžinierskych sietí v predmetnej lokalite. Náklady na prípravu územia boli zapracované do cien za m2 v obchodnej verejnej súťaži. Radnica ponúkala stavebné pozemky s vybudovanými inžinierskymi sieťami v troch kolách za 40€/m2, za 30€/m2 a napokon za 25€/m2. Ani jedno kolo súťaže nebolo úspešné a nebol predaný ani jeden stavebný pozemok.

ORAVING, s.r.o.

Dolnokubínska spoločnosť požiadala Mesto o odkúpenie predmetných pozemkov s tým, že postaví rodinné domy, ktoré bude následne predávať obyvateľom prostredníctvom hypotekárnych úverov. Investor musel pristúpiť na podmienku vybudovať prístupovú cestu, pokrytú asfaltobetónom a chodníky so zámkovou dlažbou. Túto cestu bude investor povinný dať do majetku mesta ako verejnú miestnu komunikáciu. V území sú pod komunikáciou vybudované inžinierske siete (verejný vodovod a splašková kanalizácia). V prípade úspechu svojho zámeru, chce ORAVING v urbanizovaní územia pokračovať.

Predajom 9 stavebných pozemkov o výmere spolu cca 6250 m2, pri kúpnej cene 20€/m2 získa Mesto Ružomberok do rozpočtu sumu 125 000 €.

Lokalita Milkov (Klačno)
4
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM