Ivana Milanová Správy Samospráva

Mesto vydalo pôsobivý nástenný kalendár

Po dvojročnej prestávke sa radnica znovu vrátila k tradícii tlačenia mestských nástenných kalendárov. „Je potrebné zachovávať si takéto dobré tradície, ktoré nám pomáhajú správne sa orientovať v čase, mať plnosť životného pocitu a zmierniť tempo života," poznamenal primátor Igor Čombor.

Ilustračný obrázok k článku Mesto vydalo pôsobivý nástenný kalendár
Zdroj: Mesto Ružomberok

Pôsobivý mestský kalendár na rok 2017 znázorňuje hlavné dominanty mesta ako budovu historickej radnice, synagógu, Univerzitnú knižnicu KU, Mauzóleum A. Hlinku, Kultúrny dom A. Hlinku či balustrády. „Okrem toho je doplnený fotografiami centier turizmu ako Vlkolínec, Hrabovo, Čutkovo, a samozrejme Malinô Brdo či Smrekovica," povedal autor grafického dizajnu Jaroslav Maga z mestského úradu.

Na obálke je zobrazený erb mesta v netradičnom prevedení. „Je to koláž fotografií. Boli v nej použité moderné grafické prvky so špeciálnou tlačou parciálneho laku," doplnil Maga. Podľa jeho slov je kalendár vytvorený v súlade s dizajn manuálom mesta, každá strana formátu A3 znázorňuje jeden mesiac, fotografiu, popis, a termínovník s dátumami a menami. Dielo spracovalo oddelenie regionálneho rozvoja magistrátu.

„Na skutočný stav spoločnosti poukazuje jej hmotná a kultúrna úroveň. Naši predkovia, ktorí žili svoju dobu, si ju udržiavali aj tradičnými ľudovými kalendármi, ktoré nechýbali v takmer žiadnej rodine. Pomáhali im zachovať si nádej a mať dôveru v lepší život i vo vlastnú budúcnosť," uviedol na margo nového mestského kalendára primátor Ružomberka Igor Čombor.

Podmanivé fotografie, príťažlivé grafické spracovanie s využitím moderných prvkov, to všetko odeté do vkusného dizajn manuálu mesta. Taký je nový kalendár Ružomberok 2017, ktorý podľa slov viacerých odborníkov môže ašpirovať na ocenenie najlepší mestský kalendár Slovenska.

Dielo vyšlo v náklade 500 kusov. Kalendár bude slúžiť na propagáciu mesta, ale je dostupný aj pre verejnosť. Do vypredania zásob si ho môžete kúpiť v Informačnom centre Ružomberok za 8 eur.

Zdroj: Mesto Ružomberok
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM