Ivana Milanová Futbal

MFK Ružomberok chce vyššie, dráždiť ho bude pohárová Európa

Vylepšiť šieste miesto z uplynulej sezóny Fortuna ligy by mala pomôcť futbalistom MFK Ružomberok výrazná obmena v hráčskom kádri, resp. nový tréner Norbert Hrnčár. Na dnešnej predsezónnej tlačovej konferencii ambície klubu prezentoval športový a marketingový riaditeľ Dušan Tittel.

Ilustračný obrázok k článku MFK Ružomberok chce vyššie, dráždiť ho bude pohárová Európa
Zdroj: TASR

Médiám boli k dispozícii aj tréner Hrnčár, tréner brankárov Marek Rodák, kondičný tréner Pavol Jančovič a kapitán mužstva Marek Sapara.

Po uplynulej sezóne, ktorá nenaplnila klubové plány, keďže mužstvo bolo v hre aj o pohárovú Európu, no napokon skončilo na 6. mieste, sa spod Čebraťa porúčalo osem hráčov. Medzi nimi aj gólman Tofiloski, či z poľa Boszorád, Rosa, Zošák a Jakubko. V kolónke príchody figuruje sedem mien, rýdzo nové sú zatiaľ štyri – Jozef Menich (Fomat Martin), Šimon Kupec (ViOn Zlaté Moravce), Jakub Mareš (Dukla Praha) a odchovanec banskobystrického futbalu Martin Chrien, ktorý prichádza na hosťovanie z Viktorie Plzeň.

„Som veľmi rád, že sa nám podarilo získať Mareša a Chriena, sú to hráči, ktorí by mali zvýšiť našu kvalitu. Opierať sa samozrejme budeme aj o skúsených hráčov, ktorí v kolektíve zostali. Od mladých zase očakávam, že do mužstva prinesú energiu a dravosť,“ povedal ku kádru Hrnčár, ktorý na poste hlavného lodivoda vystriedal Ladislava Paecka.

K sezónnemu cieľu športový riaditeľ Tittel tiež uviedol: „Chceme skončiť vyššie ako vlani. Pozitívne nás bude ľahko dráždiť pohárová Európa.“ V hre je stále aj angažovanie Erika Daniela z Myjavy.

Ružomberský klub, ktorý v poslednom období výrazne zveľadil svoj stánok, dá v pondelok do užívania novú umelú hracia plochu, po dvanástich rokoch tu došlo k výmene predchádzajúceho „koberca“ a do konca júla zrekonštruuje aj vnútorné priestory „starej“ západnej tribúny. Ďalšou novinkou je, že novou farmou MFK Ružomberok sa stal treťoligový Liptovský Hrádok.

Odchody:

Tofiloski, Šavol, Zošák, Rosa, Boszorád, Dagbašjan, Jakubko, Kučera.
príchody: Macík (Tatran Liptovský Mikuláš), Menich (Fomat Martin), Kupec (Zlaté Moravce), Mareš (Dukla Praha), Chrien (Viktoria Plzeň – hosťovanie), Čurma (návrat z hosťovania vo Zvolene), Gerec (návrat z hosťovania v Liptovskom Mikuláši).

Káder MFK Ružomberok pre jesennú časť Fortuna ligy 2016/2017:

Brankári: Matúš Macík, Ľuboš Hajdúch

Hráči v poli: Dominik Kružliak, Ján Maslo, Šimon Kupec, Peter Maslo, Matej Čurma, Jozef Menich, Milan Ferenčík, Michal Faško, Tomáš Gerhát, Martin Nagy, Lukáš Ondrek, Jakub Kudlička, Martin Chrien, Tomáš Ďubek, Marek Sapara, Peter Gál-Andrezly, Jakub Mareš, Andrej Lovás, Štefan Gerec, Miloš Lačný

Realizačný tím:

Hlavný tréner: Norbert Hrnčár

Asistent: Richard Höger

Tréner brankárov: Marek Rodák

Kondičný tréner: Pavol Jančovič

Technický vedúci: Peter Adamčiak

Lekári: Tibor Letko a František Rigo

Maséri: Juraj Hervartovský a Róbert Pál

V príprave Liptáci odohrali šesť stretnutí, s bilanciou 2 – 2 – 2. Liptáci vstúpia do ročníka 2016/2017 v sobotu 16. júla, keď privítajú nováčika z Prešova.

Prečítajte si aj:

Pod kolesami vlaku skončili na Liptove dvaja ľudia: Ružomberčan zrážku neprežil

Aj v Ružomberku majú bezdomovci ťažký osud. Vodí sa im ešte horšie ak sa kamarátia s alkoholom.

MFK Ružomberok chce vyššie, dráždiť ho bude pohárová Európa
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM