Futbal

MFK Ružomberok porazil Skalicu na jej ihrisku a prináša si tri body

Tréner Ladislav Pecko sa pred zápasom nechal počuť, že do Skalice sa musí ísť s tým, aby MFK odčinil prehru s nováčikom ešte v prvom kole (v Poprade). Jeho predsavzatie sa naplnilo do bodky. Vo Fortuna lige nasleduje reprezentačná prestávka.

Ilustračný obrázok k článku MFK Ružomberok porazil Skalicu na jej ihrisku a prináša si tri body
Zdroj: Dnes24.sk

MFK Skalica – MFK Ružomberok 0:1 (0:0)

Gól: 64. Kružliak. Rozhodoval: Straka, ŽK: Kurák – Jakubko, 1307 divákov

MFK Skalica: Fišan – Konečný, Vaško (78. Šebesta), Čermák (81. Mazan), Kurák – Hlinka, Ciprys, Bariš (68. Ulrich), Gašparík – Lietava, Majerník. MFK Ružomberok: Šavol – Maslo, Kružliak, Faško (78. Masaryk), Ďubek – A. Lovás (63. Boszorád), Maslo, Lupták, Rosa – Jakubko, Lačný (88. Ondrek)

V úvode zápasu boli aktívnejší domáci. Ako prvý sa hosťujúceho brankára pokúsil prekonať Hlinka, no lopta len tesne preletela bránu. V 17. min. mal Ružomberok výhodu priameho kopu, ten však skončil vo Fišanovom náručí. Aktivita Ružomberka pokračovala. Hostí zdobil najmä spolupráca ofenzívneho dua Jakubko – Lačný, pričom druhý menovaný mohol v 20. min. otvoriť skóre, ale bravúrne mu v tom v poslednej chvíli zabránil Majerník. V závere prvého dejstva zaujal ešte priamy kop domáceho Gašparíka, ktorý letel do brány, výborným zákrokom sa však prezentoval Šavol.

V 61. minúte bol na začiatku gólovej šance Skaličanov Lietava, keď odcentroval z pravej strany do vnútra 16-tky, no jeho prihrávku Čermák do brány neumiestnil. O prvý a zároveň jediný gól zápasu sa po priamom kope postaral Kružliak v 64. minúte. Skalica mohla vyrovnať, ale Lietavova perfektná hlavička skončila v 71. minúte len v Šavolových rukaviciach a Gašparíkovi v závere nevyšiel zámer v pokutovom území.

Aleš Křeček, tréner Skalice: „Veľmi sme chceli tento zápas vyhrať, neustrážili sme však jednu štandardnú situáciu súpera. Myslím, že zápas bol o jednom góle alebo o jednej chybe a my sme ju, bohužiaľ, spravili. Aj napriek tomu si myslím, že v druhom polčase sme mali dosť príležitostí na to, aby sme zápas vyrovnali alebo dokonca otočili. Nezostáva nám nič iné, než zodvihnúť hlavu a bojovať ďalej.“

Ladislav Pecko, tréner Ružomberka: „Budem veľmi stručný. Pri takýchto poveternostných podmienkach musím byť rád za tri body, ktoré sú pre nás vzhľadom na priebeh duelu veľmi cenné.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM