Futbal

MFK Ružomberok si priváža z Dunajskej Stredy bod za remízu 1:1

Ani v treťom jarnom zápase (druhom na ihrisku súpera) nenašli ružomberskí futbalisti premožiteľa. A to na Žitnom ostrove dokonca po prvom polčase prehrávali a duel dohrávali o jedného hráča menej.

Ilustračný obrázok k článku MFK Ružomberok si priváža z Dunajskej Stredy bod za remízu 1:1
Zdroj: TASR

FC DAC 1904 Dunajská Streda – MFK Ružomberok 1:1 (1:0)

Góly: 25. Horváth – 58. Lačný. Rozhodovali: Vlk – Brendza, Lieskovský, ŽK: Kwin – Gál-Andrezly, Boszorád, Ďubek, P. Maslo, ČK: 74. Boszorád po druhej ŽK, 2304 divákov.

FC DAC: Tujvel – Brašeň, Ljubičič, Kwin, Davis – Štepanovský (70. Polievka), Huk (86. Mészáros), Horváth, Pačinda – Sarr – Stephens (90. Asanovič)

Ružomberok: Tofiloski – P. Maslo, J. Maslo, Rosa, Boszorád – Nagy – Gál-Andrezly (77. L. Ľupták), Gerát (46. Faško), Ďubek, Zošák – Lačný (66. Jakubko)

Už v 4. minúte pohrozili hostia, po rohovom kope hlavičkoval Ján Maslo, ale brankár Dunajskej Stredy bol na mieste. V úvodných minútach sa mužstvá zoznamovali, hralo sa prevažne medzi šestnástkami. Prvá vážna šanca Dunajskej Stredy prišla v 20. minúte, keď z ľavej strany vystrelil Stephens, Tofiloski však šancu zneškodnil. O štyri minúty neskôr po centri Brašeňa hlavičkoval na bránu Stephens, ale hosťujúci brankár sa opäť činil. V 25. minúte prišiel vedúci gól, do pokutového územia sa predral Brašeň a po prihrávke vyslal tvrdú strelu pod brvno Horváth – 1:0. Obrovskú tutovku spálil v 36. minúte Stephens, po prihrávke Pačindu z prvej netrafil bránu. O minútu neskôr opäť prihrával Pačinda, tentokrát nastrelil brvno Sarr. V 39. minúte sa dostal k lopte Lačný, ale z hranice pokutového územia vystrelil vysoko nad.

Nápor Dunajskej Stredy pokračoval aj v druhom polčase, v 48. min. po centri Pačindu netrafil bránu Sarr. Krásnu akciu predviedli hráči DAC v 53. minúte, Davis potiahol loptu na ľavej strane, po spätnej prihrávke ale Štepanovský nastrelil súpera. O minútu neskôr po prihrávke Pačindu sa ocitol pred Tofioskim Stephens, no loptu nastrelil len do brankára. Potvrdilo sa známe pravidlo – ak nedáš, dostaneš. Ako blesk z jasného neba prišiel totiž vyrovnávajúci gól, v 58. min. Lačný obišiel brankára Tujvela a poslal loptu do brány – 1:1. V 72. minúte DAC nedal aj nemožné, keď Stephens asi z dvoch metrov netrafil bránu. V 74. minúte za stiahnutie hráča videl druhú žltú kartu Boszorád a tak putoval predčasne pod sprchy. Po vylúčení sa dostal na koňa DAC, postupne prišla jedna šancu za druhou, ale žlto-modrí bránu netrafili. V 85. minúte predviedol krásnu akciu v pokutovom území Polievka, ale jeho prihrávka nenašla adresáta.

Tomislav Marič, tréner DAC: „Sme všetci sklamaní. Celých 90 minút sme hru kontrolovali a boli sme dominantní. Samozrejme, je pochopiteľné, že ak hráte proti mužstvu ako Ružomberok, tak si taký tím vytvorí šance a oni ich aj využili. Po vyrovnávajúcom góle sme stratili koncentráciu, ale mali sme dosť šancí, aby sme zápas strhli na svoju stranu, napríklad brvno Sarra, alebo keď Stephens netrafil bránu. Bohužiaľ, profesionálny futbal sa hrá na body. Dnes sme stratili dva. Chcel by som pripomenúť, aby v DAC prestali snívať o Európe. Musíme sa koncentrovať, aby sme naše mužstvo budovali a tvorili ďalej, aby sme sa snažili do budúcnosti zlepšovať. Nepáčili sa mi veci, keď som striedal Antonia Asanoviča, ľudia na štadióne ho privítali piskotom. To sa mi nepáčilo. My sme jedno mužstvo, jeden klub, mali by sme všetci spolu čo najlepšie dostať DAC do povedomia.“

Ladislav Pecko, tréner Ružomberka: „Po víťazstvách sme prišli do Dunajskej Stredy bodovať. Zápas sme začali aktívne. Po pätnástich minútach sme však zbytočne dali priestor domácim, ktorí dali pekný gól, čím sa dostali na koňa. Na druhej strane, po šanciach, aké mal Miloš Lačný, musíme vyrovnať. V druhom polčase sme urobili zmeny, chceli sme byť aktívnejší. Každý chcel zápas otočiť na svoju stranu, až do vylúčenia. Potom sme sa stiahli a remízu ustrážili.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM