Jozef Milan Futbal

MFK Ružomberok: Zápas mal byť okamžite ukončený!

Mestský futbalový klub vydal dnes stanovisko ku incidentu, ktorý sa odohral na tribúne štadióna počas nedeľňajšieho zápasu Slovan - MFK. Ponúkame ho v plnom znení.

Ilustračný obrázok k článku MFK Ružomberok: Zápas mal byť okamžite ukončený!
Foto: Jozef Milan

Zápas ŠK Slovan Bratislava – MFK Ružomberok sa niesol v očakávaní šlágra 6. kola Corgoň ligy. Na tomto základe bola iniciatíva nášho fan klubu Concordia 1906 zúčastniť sa tohto zápasu, čo sme oficiálne oznámili dňa 15.08.2013 pred­staviteľom klubu ŠK Slovan Bratislava. Všetky náležitosti súvisiace s prípravou našich fanúšikov boli konzultované aj dohodnuté s príslušnými zodpovednými funkcionármi obidvoch futbalových klubov, čoho dôkazom je emailová komunikácia.

Na zápase v sektore hostí sa nachádzalo cca 40 našich fanúšikov, ktorí sa správali veľmi slušne, svojim povzbudzovaním pomáhali nášmu tímu. V 81. minúte došlo k jednému z najzávažnejších incidentov v histórii Slovenskej futbalovej ligy. Viditeľne organizovaná skupina fanúšikov Slovana Bratislava vhodila do sektora fanúšikov MFK Ružomberok doposiaľ neidentifikovanú výbušninu so silným detonačným účinkom. Následkom tohto výbuchu došlo k zraneniam našich fanúšikov a k materiálnym škodám v sektore hostí. Skutok je o to závažnejší, že medzi zranenými bola aj matka s dvomi maloletými deťmi, ktoré sú momentálne spolu s ďalším fanúšikom hospitalizovaní v nemocnici na Kramároch.

Domnievame sa, že celkový postup riešenia danej situácie zo strany kompetentných osôb bol neadekvátny. Myslíme si, že na základe ohrozenia života, ktoré pri incidente nastalo, malo dôjsť k okamžitému ukončeniu zápasu. Ohrozenie ľudského života musí byť pre nás dôležitejšie ako samotné športové stretnutie. Na základe nášho stanoviska žiadame o dôsledné prešetrenie tohto brutálneho činu a prijatie účinných opatrení, aby v budúcnosti k podobným incidentom nedochádzalo.

  • Ing. Ľubomír Golis, predseda predstavenstva a gen.riaditeľ
  • PaedDr. Ivan Kurilla, športový riaditeľ MFK

zdroj: www.mfkruzomberok.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM