Futbal

MFK skončil v lige na štvrtom mieste bez šance hrať na európskej scéne

MFK Ružomberok porazil v poslednom kole Corgoňligy DAC o jeden gól. „Žiadny výkon, ani výsledok už nenapraví túto sezónu. Určite všetci, aj my v klube, aj futbalová verejnosť cítime, že je to veľké sklamanie,“ povedal ešte pred zápasom asistent trénera Ján Haspra ml.

Ilustračný obrázok k článku MFK skončil v lige na štvrtom mieste bez šance hrať na európskej scéne
Foto: Jozef Milan

MFK Ružomberok – FK DAC Dunajská Streda 2:1 (1:0)

Góly: 33. Tawamba, 65. Ďubek – 56. Čaušič. Rozhodoval: Samotný, ŽK: Turňa, G. Straka (obaja Dunajská Streda), 1507 divákov

Ružomberok: Koníček – L. Lupták, Kružliak, Nosek, Lovás – M. Nagy – Ďubek (89.Szoke), R. Bartoš, Mário Almaský (80. M. Ferenčík) – Tawamba – Zreľák (901. Serečin)

Dunajská Streda: Penksa – Turňa, Čaušic, Pet. Majerník, O. Szabó – G. Straka (74. Jakúbek) – Gergel, Krišto, Kwin (82. Šnirc), Brašeň – Matúš (69. Ngurkam)

V 5. minúte Nagy vydareným pasom za obranu DAC–u oslovil Zreľáka, ten zbehol až do šestnástky a ľavačkou strieľal tesne vedľa ľavej žrde. O päť minút na to na druhej strane brankár MFK Koníček čítaním hry a včasným vybehnutím zmaril šancu Krištovi. V 19. minúte z päťky napriahol Matúš, ale jeho pokus zblokoval ružomberský stopér Nosek. Do 24. minúty čakali diváci na prvú strelu medzi žrde. Z diaľky Koníčka testoval Gergel. Hneď z protiútoku mal vedúci gól na kopačke ružomberský kapitán Ďubek, po Zreľákovej prihrávke pravačkou trafil ľavú žrď dunajskostredskej konštrukcie.V 33­. minúte Almaský z priameho kopu položil perfektne loptu na Tawambovu hlavu a ten nekompromisne trafil sieť – 1:0. V 37. minúte Matúš z ôsmich metrov zakončoval nad. V 41. minúte Koníčka nečakanou hlavičkou, ktorá smerovala pod brvno, natiahol Brašeň.

Do druhého dejstva vstúpila aktívnejšie Dunajská Streda, začala sa tlačiť pred domácu šestnástku a v 56. minúte aj vyrovnala. Gergel jemnučkým centrom našiel pred bránou Čaušica, ktorý hlavou prekonal Koníčka. V 65. minúte si Ďubek narazil loptu so Zreľákom a spoza „veľkého vápna“ prízemnou strelou k žrdi opäť dostal Liptákov do vedenia – 2:1. Potom sa hra viac–menej vyrovnala. V 85. minúte Ferenčík hlavičkou minul bránu hostí.

Jozef Chovanec, tréner Ružomberka: „Z tohto miesta chcem pogratulovať Dunajskej Strede, že sa zachránila, čo je dobré pre slovenský futbal vzhľadom na jej početný fanúšikovský tábor, ktorý s nimi vycestoval aj teraz. V domácom prostredí sme chceli nadviazať na predchádzajúce výsledky a výkony a myslím si, že sa nám to podarilo. Dunajská Streda je konsolidovaný tím, hral uvoľnene. Stretnutie malo svoju kvalitu, my sme hrali zodpovedne, dostatočne agresívne. Z mojej strany spokojnosť s dnešným zápasom.“

Mikuláš Radványi, tréner Dunajskej Stredy: „Budem veľmi stručný, súper dal dva góly, my sme dali jeden, takže domáci vyhrali 2:1 a gratulujem im. Svojim hráčom ďakujem za jarnú časť, čo odviedli za Dunajskú Stredu. Napriek šesťbodovej strate ligu zachránili.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM