Futbal

MFK skúša v bráne ružomberského rodáka

Slovenský futbalový prvoligista MFK Ružomberok skúša v týchto dňoch dvadsaťjedenročného stredopoliara Borisa Turčáka aj brankára Mateja Šavola. Informoval klubový web "Ruže".

Ilustračný obrázok k článku MFK skúša v bráne ružomberského rodáka
Zdroj: Dnes24.sk

K tímu sa aktuálne pripojil aj brankár Matej Šavol, a tak sa výrazne znížili šance na zotrvanie gólmana Jána Maleca. „Keďže rokujeme so Šavolom, s Malecom sa zatiaľ nepočíta,“ konštatoval pre klubový web športový riaditeľ MFK Ružomberok Erik Kendera.

Šavol je rodák z Ružomberka, kde aj dlhý čas pôsobil. Pozornosť fanúšikov a aj širokej verejnosti upútal v sezóne 2006/2007, keď v Slovenskom pohári chytil v penaltovom rozstrele všetky štyri jedenástky Spartaka Trnava, vďaka čomu mal veľký podiel na šokujúcom postupe ružomberskej rezervy cez favorizované A-mužstvo trnavského Spartaka. V júli 2008 prestúpil do českého SIAD Most, odkiaľ viedli jeho kroky v roku 2010 do Liptovského Mikuláša, s ktorým má momentálne platnú zmluvu.

V nedávnej baráži o zotrvanie v druhej najvyššej súťaži si udržal čisté konto v riadnom hracom čase i v predĺžení, a taktiež zneškodnil štyri penalty. Tatran Liptovský Mikuláš vyhral na pokutové kopy 5:4 a aj vďaka svojmu gólmanovi sa zachránil v druhej lige.

Foto: bbonline.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM