Jozef Milan Rôzne

Michal Slašťan na kandidátke KDH

Martin 26. novembra (TASR) – Predseda Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Ján Figeľ bude volebným lídrom strany v budúcoročných predčasných parlamentných voľbách. Členovia Rady KDH o tom rozhodli na rokovaní v Martine. Ružomberčan Michal Slašťan je

Poslanec mestského zastupiteľstva v Ružomberku a žilinského VUC, riaditeľ Mestských lesov Ing.Michal Slašťan prijíma rozhodnutie Rady KDH. „Pokúsim sa získať preferenčné hlasy všetkých voličov KDH v okrese Ružomberok, taktiež mojich priateľov v kraji a po celom Slovensku nielen z lesníckeho stavu“, dodáva kandidát na poslanca NR SR. Druhým kandidátom z nášho okresu je Ing.Peter Caban z Ľubochne, poslanec VUC a technický námestník riaditeľa Správy povodia horného Váhu v Ružomberku.

Dvojkou na kandidátke bude predseda poslaneckého klubu KDH v Národnej rade (NR) SR Pavol Hrušovský a trojkou podpredseda KDH Daniel Lipšic. Za ním podpredsedovia – na štvrtom mieste Júlis Brocka, na piatom Ivan Uhliarik, na šiestom Ján Hudacký, na siedmom Pavol Abrhan a na ôsmom Jana Žitňanská. Na deviatom exminister školstva a poslanec NR SR Martin Fronc a na desiatom predseda ústavno-právneho výboru NR SR Radoslav Procházka.

Za prirodzených politických partnerov považuje KDH podľa predsedu Figeľa SDKÚ-DS a MOST-HÍD, pričom bude KDH postupovať s prihliadnutím na záujmy Slovenska autonómne. „Kľúčové programové priority sú boj s korupciou a transparentnosť, dôsledná spravodlivosť, zákonnosť a vymožiteľnosť práva, zastavenie zadlžovania krajiny a konsolidácia verejných financií. Pôjde aj o zodpovednú solidaritu v oblasti sociálnych služieb, zdravotníctva a vzdelávania, aktívnu európsku a zahraničnú politiku v súlade s prirodzenými záujmami SR. Budeme naďalej chrániť a podporovať inštitúty ako je manželstvo, rodina a sloboda svedomia,“ dodal Figeľ. Rada KDH je druhým najvyšším orgánom strany po sneme a má právo definitívne rozhodnúť tak o kľúči, podľa ktorého budú jednotlivé osobnosti zaradené na kandidátnu listinu, ako aj o jej konkrétnom obsadení.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM