Jozef Milan Kultúra

Míľa pre mamu utekala pred kvapkami a vetrom

Ružomberské Materské centrum Nevedko sa znova zapojilo do celoslovenského podujatia organizovaného v podvečer Dňa matiek. Na obrázku vo fotogalérii uvidíte aj trojgeneračné zastúpenie - čo bolo jedným z cieľov podujatia.

V parku Š.N.Hýroša bolo okolo tretej popoludní všetko pripravené na akciu Míľa pre mamu 2012. Jediná obava pramenila z búrkových oblakov, ktoré trošku kazili náladu, samozrejme len dospelým. Hlavnou myšlienkou zábavného popoludnia pre rodiny je prejsť symbolickú míľu a vzdať tak úctu mamám všetkých generácií, ktoré trpezlivo a s láskou sprevádzajú svojich potomkov na ich cestách životom.

Tohtoročná Míľa si kládla ešte jeden cieľ – spájať generácie a symbolicky tak podporiť vyhlásenie Európskej únie roka 2012 za Európsky rok aktívneho starnutia a solidarity medzi generáciami.

„Túto myšlienku sme si zobrali za svoje aj u nás v Ružomberku a pripravili sme tak aj program, v ktorom sa stretnú všetky generácie, Elišky, dievčatá zo ZUŠ Ľ.Fullu a deti zo SZUŠ ľudovej hudby a tanca pri FS Liptov,“ povedala Markéta Rusnáková, jedna z organizátoriek podujatia. „Okrem toho sme vyzvali rodiny, aby prišli v trojgeneračnom zastúpení a vtedy od nás dostanú ešte extra darček – skladačku LEGO.“

S pevným odhodlaním prejsť míľu v centre mesta stáli na štarte stará mama Kvetka, dcéra Dagmar Bačíková a v kočíku jej malý Samko, zastupujúci mužov v rodine. „Na tejto akcii som bola už párkrát, ale dnes po prvý krát spolu s dcérou a vnúčikom ideme trať aj prejsť, keď sa bude čo robiť“, hovorí pani Kvetka, ktorá dokonca aj presne vie, že míľa má 1609 metrov. „Áno, aj tá ružomberská má presne toľko, koľko má mať, máme to premerané, no samo, že niečo plus-mínus,“ dodáva so smiechom Markéta Rusnáková.

RK mila pre mamu
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM