Tomáš Batiz Správy

Minister dopravy v Ružomberku: Hlavnou témou bola diaľnica, VIDEO

Minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal (nominant Sme rodina) podpísal vo štvrtok spoločné memorandum s predstaviteľmi mesta Ružomberok.

Ilustračný obrázok k článku Minister dopravy v Ružomberku: Hlavnou témou bola diaľnica, VIDEO
Zdroj: Mesto Ružomberok

Zhodli sa na potrebe vytvorenia tzv. vratných vetiev pre nákladnú dopravu, aby kamióny nezaťažovali mesto. Šéf rezortu dopravy zároveň deklaroval, že budú naďalej intenzívne pokračovať v stavbe úseku diaľnice D1 Hubová – Ivachnová.

„Vnímame problém stavby Hubová – Ivachnová aj problémy Ružomberka. Preto sme sa memorandom zaviazali, že nad rámec zazmluvnených investícií a projektov postaví Národná diaľničná spoločnosť na svoje vlastné náklady vratné vetvy pri Ivachnovej. Tak, aby nákladná doprava obchádzala mesto Ružomberok,“ povedal Doležal.

Ružomberský primátor Igor Čombor opätovne zdôraznil nutnosť čo najskôr dostavať úsek D1 medzi Ivachnovou a Hubovou. Zároveň podľa Čombora s ministrom hovorili aj o nutnosti začať s výstavbou ďalšieho úseku D1 Turany – Hubová. Cieľom spolupráce medzi mestom a ministerstvom je podľa primátora riešiť zložitejšie problémy pri príprave a výstavbe úsekov tak, aby sa dbalo na záujmy obyvateľov a výstavba bola dokončená čím skôr.

S výstavbou úseku D1 Hubová – Ivachnová sa začalo v roku 2013. Počas razenia tunela Čebrať sa však museli práce prerušiť pre riziko zosuvu svahu nad trasou tunela pri západnom portáli. Liptovská stavba diaľnice D1 v dĺžke 15 kilometrov, ktorá vytvorí obchvat mesta Ružomberok, sa po dobudovaní napojí na existujúcu diaľnicu do Košíc.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Ružomberka a okolia.

foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM