Jozef Milan Krimi

Minulý týždeň na železniciach žiadne obete iba vandali

V priebehu uplynulého týždňa nedošlo na tratiach Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) k žiadnej zrážke vlaku s motorovým vozidlom a ani s civilnou osobou. Na železničnej stanici v Ružomberku sa však vylamovali mreže a rozbíjali okná.

Ilustračný obrázok k článku Minulý týždeň na železniciach žiadne obete iba vandali
Foto: Jozef Milan

V celku pokojný týždeň železničiarom znepríjemnili svojim vyčíňaním chuligáni na rôznych miestach Slovenka a ani Ružomberok sa im nevyhol. Informovala o tom Katarína Martinkovičová z Odboru komunikácie Generálneho riaditeľstva ŽSR.

„Uplynulý týždeň vyčíňali v mnohých prípadoch na tratiach, v priestoroch ŽSR a vo vlakoch vandali a zlodeji. Na trati Sekule – Kúty rozbili sklá výstražníkov na priecestí. V železničnej stanici Malacky hodili vandali kamene do vlaku, čím poškodili čelné sklo na rušni. V železničnej stanici Ružomberok zasa vylomili mrežu na kancelárii budovy ŽSR a rozbili okno,“ uviedla Martinkovičová.

Na trati Stará Ľubovňa – Podolínec zlodeji ukradli traťový kábel. V železničnej stanici Markušovce rozbili sklenú výplň na vchodových dverách dopravnej kancelárie železničnej budovy.
V železničnej stanici Turňa nad Bodvou poškodili vandali vonkajšie osvetlenie budovy. Vo Svätom Jure zasa poškodili označovač cestovných lístkov.

„Všetky prípady prešetruje polícia,“ uzavrela Martinkovičová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM