Kultúra

Mládeži neprístupné: Divadelný kus Babyboom prichádza!

Ružomberské neprofesionálne divadlo RosaThea pri Občianskom združení RosArt Vás pozýva na premiéru svojej novej divadelnej hry - Zuza Ferenczová: Babyboom. Predstavenie sa odohrá v sobotu 28. decembra o 19:00 v kine Kultúra. Vstupné: 2,00€.

Ilustračný obrázok k článku Mládeži neprístupné: Divadelný kus Babyboom prichádza!
Zdroj: Dnes24.sk

Téma partnerstva a rodičovstva oslovila členov Ružomberského neprofesionálneho divadla RosaThea (RND RosaThea) natoľko, že siahla po literárnej predlohe divadelnej hry Zuzy Ferenczovej Babyboom.

„Výber hry nebol náhodný. Určite ma ovplyvnila moja nová životná rola, rola ženy – matky. A tiež množstvo nových skúseností, zážitkov, impresií, ktoré sa spájali s príchodom na svet našej dcérky a s prvými mesiacmi jej života. Určite hovorím za mnohé ženy – prvorodičky, ktoré sa na pôrodníckom oddelení ocitli po prvý krát a zážitky spojené s pobytom na tomto mieste ich ovplyvnili na dlhé obdobie. Ako pozitívne, čo vyplýva zo zázraku zrodu nového života, tak aj negatívne, k čomu prispel napríklad chlad nemocničného prostredia, či náročnosť stotožnenia sa s úlohou a povinnosťami čerstvej matky," povedala Marianna Stančoková, režisérka predstavenia.

Určiť žáner tejto divadelnej hry je náročné. Divák tu nájde prvky tragédie, ktoré sú prepletené humorom, niekedy až sarkazmom, no rozhodne sa netreba nechať zmiasť názvom diela. Určite nejde o romantický príbeh „sladko ružových, voňavých bábätiek“, a preto je divadlo vhodné pre staršieho diváka.

Po zostavení definitívneho hereckého ansámblu (ktorého zloženie sa menilo, nakoľko opäť bol problém nadchnúť pre divadlo primerane herecky aj časovo disponovaných mužov), členovia RND RosaThea naštudovali dielo v tomto zložení: Jana Horváthová, Soňa Javorková, Jana Jellušová, Iveta Kloptová, Jakub Janíček, Marián Likavec a Jozef Mišák. Technickú stránku predstavenia zabezpečuje Július Stančok.

text a foto: Marianna Stančoková, Július Stančok, Občianske združenie RosArt

Divadelné predstavenie BABYBOOM
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM