Tlačové správy

Moderná kúpeľňa a trendy roku 2014

Mnohí i v roku 2014 uvažujú nad stavbou, či prestavbou kúpeľne. Ak patríte medzi nich, isto si lámete hlavu nad mnohými otázkami, či už z hľadiska praktickosti alebo trendov. Prinášame Vám preto aspoň pár ucelených informácií o novinkách a trendoch roku 2014.

Ilustračný obrázok k článku Moderná kúpeľňa a trendy roku 2014
Zdroj: Dnes24.sk

Tento rok potvrdzuje moderné línie minimalizmu. Prevládajú svetlé prírodné farby, a materiály ako neopracovaný kameň, drevo alebo ich imitácie. Jednoduchosť, čistota, a pocit voľnosti sú charakteristickými znakmi modernej kúpeľne. Matné povrchy nie sú len chvíľková záležitosť, je potrebné uznať, je to nadčasové. Poďme sa však pozrieť konkrétnejšie.

Obklady a dlažby do kúpeľne či interiéru

Obklady a dlažby sú neoddeliteľnou súčasťou kúpeľní už dlhé roky a trend ich využitia stále pretrváva. Vďaka svojim vlastnostiam si získali svojich sympatizantov, ktorí neustále oceňujú ich výnimočnosť, praktickosť a estetiku. Sú totiž obľúbené práve vďaka tomu, že dokážu obsiahnuť všetko naraz. Obklady a dlažby sa vyznačujú vlastnosťami, ktoré im umožňujú spĺňať čoraz náročnejšie požiadavky kladené na ich využitie. Nasiakavosť, mrazuvzdornosť, tepelná vodivosť, odolnosť voči opotrebeniu – oteruvzdornosť a protišmykovosť . Z uvedených vlastností vyplývajú výhody, ktoré vám ponúkajú a vďaka ktorým určite oceníte ich využitie ako v domácom, tak v pracovnom, či verejnom prostredí.

Dlhodobým trendom sú veľké formáty, ktoré zvýrazňujú plochy s minimálnym prerušením špárou, a tým sa dajú naplno využiť optické efekty. Veľké formáty sú obľúbené aj kvôli svojej praktickosti – menej špár = lepšie a rýchlejšie čistenie a menej plesní. Vedeli ste, že je aj dlaždica o formáte 3,5m x 1m? Využiteľnosť veľkých formátov je aj v menších priestoroch, pozor však na pokládku. Tú treba zveriť odborníkom, aby výsledný efekt bol 100-percentný.

Čo sa týka prevedenia, trendom na podlahy sú imitácie dreva, ktoré sa svojím dokonalým prevedením a aj štruktúrou dajú porovnať s plávajúcimi dreveným podlahami, ale opäť využiteľnosť dlažieb je rádovo väčšia. Pre technickejšie riešenia je v trende imitácia kameňa, mramoru či betónu, ktoré sú vďaka digitálnej tlači a novým technológiám výroby na nerozoznanie od originálov a pritom sú cenovo dostupnejšie.

Sprchovací kút a jeho možné podoby

Sprchové kúty majú navrch pred vaňou. Číre sklo pôsobí esteticky. Termostatická batéria Vám zaručí stálu teplotu vody a tak už nezažijete nepríjemný pocit pri zmene tlaku vo vodovodnom potrubí. Najväčším hitom sú sprchové kúty priamo vsadené do miestnosti. V sprchových kútoch sa keramický obklad nahrádza obkladom z prírodného kameňa, jeho imitáciou, ku ktorému sa vynikajúco hodí podlaha z betónu. Takéto miesto nám potom navodzuje pocit „spa“. Imitácia vodopádu z hlavicovej ružice navodzuje pocit z prírody. Určite je veľmi praktické využiť možnosť povrchovej úpravy, vďaka ktorej čistenie sprchovacieho kúta sa minimalizuje.

Sanita v novej kúpeľni

Ploché dno hlbokého umývadla s veľkými plochami na odkladanie najpoužívanejších vecí poteší každého. Moderné sú dekoratívne sifóny, alebo kompletácia so závesnou skrinkou. Ak Vám to veľkosť vašej kúpeľne dovoľuje, trendom je použite veľkých umývadiel, alebo dvojumývadiel o rozmeroch 90 až 130 cm. Neoddeliteľnou súčasťou kúpeľne je nábytok. Objemné skrinky pod umývadlo, alebo postranné, dokážu skryť všetko potrebné v kúpeľni, aby pôsobila čisto. Aj tu je potrebné skĺbiť praktickosť a oku lahodiace detaily. Ideálne je ho zavesiť na stenu, pretože v kúpeľni je nutné umývať podlahu oveľa častejšie.

Závesný klozet a bidet je taktiež známkou modernej kúpeľne. Tu si dovoľujeme upozorniť na skryté upevnenie, ktoré zjednodušuje udržiavanie čistoty na toalete. Taktiež je potrebné zvoliť možnosť splachovania 4/2 litra vody, či už pre šetrenie životného prostredia, ale aj vlastných nákladov. Novinkou je rozširenie ponuky WC bez splachovacieho okruhu s revolučnou technológiou s názvom RIMFREE, aj do ekonomických sérii. Tento systém prispieva k maximálnej jednoduchosti čistenia.

Zorientovať sa v dnešnej dobe nie je jednoduché. Množstvo informácií poskytovaných od odborníkov či laickej verejnosti je kvantum a ťažko sa určuje ich relevantnosť. I tu platí známe pravidlo, že niet nad osobnú skúsenosť či doporučenie. Príďte sa preto inšpirovať do našej vzorkovne Kúpeľňové štúdio K.R.T. v Liptovskom Mikuláši, kde nájdete okrem inšpiratívnych kójí , vystavených noviniek a trendov i odborných poradcov, ktorí Vám vedia poradiť a vyriešiť Vaše otázky.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy

Moderná kúpeľňa a trendy roku 2014
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM