Jozef Milan Rôzne

Mondi SCP chce spolufinancovať skrášlenie prostredia v okrese

Spoločnosť Mondi SCP už po tretí krát vyhlasuje možnosť podávať projekty na skrášlenie okolia v ružomberskom okrese. Aj tentoraz pôjde o spolufinancovanie projektov do životného prostredia v celkovej sume päťdesiat tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Mondi SCP chce spolufinancovať skrášlenie prostredia v okrese
Foto: Jozef Milan

Mondi SCP záleží na životnom prostredí. Okrem investícií smerujúcich k čo najekologickejšej výrobe vedie otvorený dialóg so zástupcami komunity, ale i aktívne podporuje mesto a okolité obce v okrese v zmene krajiny k lepšiemu. Už po tretí krát v týchto dňoch opakuje Mondi SCP výzvu na podávanie projektov v oblasti zmeny nášho prostredia. Celková spolufinancovaná suma bude vo výške 50.000 EUR.

Kto môže podávať žiadosti

„Projekty môžu podávať školy, obce, mesto, občianske združenia a neziskové organizácie z ružomberského okresu“, spresňuje podmienky výzvy Oľga Šotolová, riaditeľka pre životné prostredie v Mondi SCP. „Podmienkou je spolufinancovanie z iných zdrojov tak, aby podiel finančnej dotácie z Mondi SCP tvoril časť celkového rozpočtu.“ Cieľom projektov je skrášliť prostredie okolo nás, verejné priestranstvá, vytvoriť oddychové miesta, vzdelávať deti či začať robiť veci ekologickejším spôsobom.

Doterajšia podpora smerovala k nákupu environmentálnej literatúry pre mestskú knižnicu, do inštalácie informačných a orientačných tabúľ, zmeny k ekologickejšiemu vykurovaniu či tvorbu parkov, verejných priestranstiev, na ochranu vodných prameňov a podobne.

Termíny a spôsoby podania

Posledným termínom podania žiadosti je 31.máj 2013. Komisia vyberie projekty na podporu do 10. júna 2013 a projekty musia byť zrealizované v rámci roku 2013. Do výzvy sa je možné zapojiť cez vyplnenie formuláru na stránke www.mondigroup.com/scp a jeho zaslaním na emailovú adresu mondiscp@mondigroup.com s predmetom Enviro. Alebo poštou na adresu Oddelenie životného prostredia, Mondi SCP, a.s., Tatranská cesta 3, 034 17, Ružomberok.

zdroj: Mondi SCP, Ľubomír Čech, manažér pre komunikáciu; foto: stavbaroka.eu;

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM