Jozef Milan Rôzne

Mrazivý čas dáva vodárom zabrať

Najmladšie a najľudnatejšie päťtisícové sídlisko Kľačno v Ružomberku bolo v nedeľu (12.2.) od 3,00 hod. v noci bez vody. Silný mráz poškodil hydrant a vodovodné potrubie na ul.Lesnej, načo museli vodári odstaviť prívod pitnej vody. Poruchu odstránil

Výrobno-technický námestník Vodárenskej spoločnosti Ružomberok (VSR) Ing.Ján Bednárik našej redakcii ozrejmil situáciu na Klačne s tým, že veľkou výhodou bolo rýchle nájdenie miesta poruchy – čo nie je také jednoduché – a taktiež tá skutočnosť, že zem pod vrstvou snehu na sídlisku nebola zamrznutá do hĺbky. Počas opravy vodári regulovali tlak vody tak, že aspoň spodné ulice sídliska zásobované boli. Vodári sú v prípade potreby pripravení (a povinní) zabezpečiť náhradné zásobovanie obyvateľov vodou.

Ján Bednárik vysvetlil, že podobné poruchy zapríčinené silnými a dlhotrvajúcimi mrazmi sú v týchto dňoch a týždňoch pre zamestnancov VSR denným „chlebíkom“. Vymieňať roztrhnuté vodomery a prípojky v rodinných domoch sú tým ľahším a najčastejším problémom. Odstraňovať väčšie havárie – ako na Klačne- si vyžaduje nasadzovať ťažké mechanizmy a veľa ľudského potenciálu. Zajtra, v pondelok 13.2., čaká na vodárov náročnejšia oprava na jednej z ulíc blízkej obce Hubová.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM