Iné športy

Na bežkách má človek čas obdivovať krásu zimnej prírody

Turistov na bežkách bude počas blížiacej sa zimy čakať v liptovskom regióne 23 upravených tratí s celkovou dĺžkou viac ako 100 km. Ucelené informácie sprostredkuje prehľadná mapka, ktorá bude k dispozícii na internete, v informačných strediskách či ubytovacích zariadeniach.

Ilustračný obrázok k článku Na bežkách má človek čas obdivovať krásu zimnej prírody
Zdroj: Dnes24.sk

"Robíme všetko preto, aby sme zosumarizovali jednotlivé trate a ponúkli našim turistickým návštevníkom čo najkomplexnejšie informácie,“ uviedla riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková. Do prehľadnej mapky sa podľa nej dostanú predovšetkým starostlivo upravované trate pre vyznávačov klasického i korčuliarskeho štýlu bežeckého lyžovania.

„Mimochodom, najdlhšiu, až desaťkilometrovú trať majú v Liptovskej Kokave. Desať upravených tratí bude v Nízkych a iba o jednu menej v Západných Tatrách, vo Veľkej Fatre štyri,“ dodala Darina Bartková s tým, že hlavným dôvodom, prečo čoraz viac turistov znovu objavuje čaro bežiek, je bezprostrednejšie spojenie s okolitou prírodou.

Malinô Brdo

Bežkári najčastejšie využívajú okruh na Vlkolínskych lúkach s dĺžkou približne 1,5 km, z Hrabova na Malinô Brdo môžete využiť aj zvážnicu popod kabínovú lanovku s vyústením na Suchom Hrabove. Odtiaľ môžete pokračovať smerom do Vlkolínca alebo „kráľovskou“ cestou smerom na Smrekovicu. Táto alternatíva je vhodná najmä pre zdatnejších lyžiarov a ponúka krásne výhľady z hlavného hrebeňa Veľkej Fatry na okolité horstvá.

zdroj: tasr/ skipark.sk; Foto: www.RUZOMBEROK-MALINOBRDO.sk/ REGION LIPTOV

Bežecké lyžovanie
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM