Jozef Milan Samospráva

Na hornom Liptove to dokážu. A čo na dolnom?

V rámci pokračujúceho rozsiahleho projektu vyznačili na hornom Liptove už viac ako 100 kilometrov cyklotrás. Ak sa ho podarí zrealizovať úplne, turisticky atraktívny región, obklopený Tatrami, bude popretkávaný ucelenou 300-kilometrovou sieťou značených a upravených cyklotrás.

Ilustračný obrázok k článku Na hornom Liptove to dokážu. A čo na dolnom?
Foto: Jozef Milan

„Význam tejto požiadavky podčiarkuje fakt, že značenie cyklotrás sa pred časom dostalo do integrovanej stratégie horného Liptova. Každá samospráva predostrela svoju predstavu a následne sme hľadali navzájom prepájajúce sa trasy, aby neviedli takpovediac odnikadiaľ nikam, ale vytvorili celok,“ uviedla manažérka Miestnej akčnej skupiny (MAS) Horný Liptov Marcela Herichová.

Základným princípom tejto snahy je podľa nej to, aby sa v každej z 22 obcí združených v MAS Horný Liptov realizoval aspoň jeden projekt značenia, ale aj dobudovania cyklotrás. „V niekoľkých obciach sa už realizujú, vo viacerých ďalších sú rozpracované,“ pokračovala s tým, že finančné prostriedky na tento účel v celkovej sume viac ako 1,2 milióna eur bude pochádzať z eurofondov.

„Ambiciózny projekt má mať celkovú dĺžku 300 km. Značenie cyklotrás smerovníkmi postupuje rýchlo, každý týždeň vyznačíme jednu. Vytypovali sme tie najdôležitejšie, vedúce okolo významných lokalít. V obciach pribudnú informačné tabule s mapami legalizovaných cyklotrás. Propagovať ich budú aj pripravované letáky,“ dodal riaditeľ Regionálnej a rozvojovej agentúry Liptov Ján Pavlík.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM