Tomáš Batiz Správy

Na Liptove otvorili nové lyžiarske stredisko: Určené bude najmä pre rodiny s deťmi

Na Liptov každoročne kvôli lyžovačke zavítajú tisícky lyžiarov. V mestskej časti Demänová vzniklo nové lyžiarske stredisko.

Ilustračný obrázok k článku Na Liptove otvorili nové lyžiarske stredisko: Určené bude najmä pre rodiny s deťmi
Zdroj: Region Liptov

V mestskej časti Liptovského Mikuláša v Demänovej, v smere do Jasnej, pribudlo nové centrum, ktoré ponúka jeden nenáročný svah s dvomi vlekmi, uzavretú zónu pre najmenších, večerné osvetlenie aj doplnkovú lyžiarsku infraštruktúru. Informovala o tom Katarína Šarafínová, hovorkyňa Regionu Liptov.

"Pre väčšiu bezpečnosť najmenších detí sme vybudovali aj uzatvorenú lyžiarsku zónu s inštruktormi. Lyžujeme denne od 8:30 do 16:00 hod. Zjazdovky sú technicky zasnežované a denne upravované. Naše zjazdovky sú navyše osvetlené, takže plánujeme spustiť aj večerné lyžovanie,“ povedala riaditeľka rezortu Demänová Village Zuzana Hriňová.

Do strediska v mestskej časti Demänová na trase do Jasnej sa lyžiari dostanú pohodlne autom, parkovanie je bezplatné a nechýba ani kompletná lyžiarska infraštruktúra. „Ak to počasie dovolí, tak čoskoro v stredisku sprístupnia aj 550 metrov dlhú bežeckú trasu, ktorá bude rovnako technicky zasnežovaná a denne upravovaná,“ doplnila Šarafínová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM