Rôzne

Na Liptovskej Mare sa potopila plachetnica: V chladnej vode bojovali o život traja ľudia

V sobotu po 19-tej hodine sa približne 700 metrov od brehu Liptovskej Mary prevrátila plachetnica. Na palube sa v tej chvíli plavili traja ľudia. Udalosť našťastie spozorovala žena nachádzajúca sa v kempingu.

Ilustračný obrázok k článku Na Liptovskej Mare sa potopila plachetnica: V chladnej vode bojovali o život traja ľudia
Zdroj: TASR

Na miesto okamžite vyrazili dve vozidlá hasičskej záchrannej služby s dvoma člnmi. „Po príjazde do kempingu v Liptovskom Trnovci, odkiaľ ohlasovateľka spozorovala udalosť, veliteľovi zásahu oznámila, že dve osoby už boli vytiahnuté z vodnej hladiny okoloidúcim plavidlom, ktoré sa smerovalo k brehu. Pri potopenej plachetnici sa mala nachádzať ešte jedna osoba,“ uviedla Eva Krajčiová, riaditeľka OR HaZZ v Liptovskom Mikuláši.

Hasiči spustili čln na vodnú hladinu a vyrazili k miestu plavebnej nehody, ktorú popísali svedkovia udalosti. Dve vytiahnuté osoby priviezla na breh vyhliadková loď. Boli podchladené a v šoku.

Treťou osobou bol majiteľ potopenej plachetnice, ktorý zostal plávať s časťami lode na vodnej hladine. Silný vietor ho pritom nebezpečne unášal stále viac od brehu. „Osobu v záchrannej veste sa hasičom napriek veľkým vlnám podarilo pomerne rýchlo vyhľadať, za pomoci vrhačky bola pritiahnutá k člnu a následne vytiahnutá. Osoba bola podchladená v šoku a dezorientovaná,“ priblížila okolnosti prípadu E. Krajčiová.

Na záchrane života ľudí z potopenej lode sa podieľalo 6 hasičov. Aj vďaka ich rýchlej a vysoko profesionálnej pomoci nevyhasol ďalší ľudský život.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM