Jozef Milan Futbal

Na Orave rozhodol jediný gól

V 17. kole našej druhej najvyššej súťaže cestovali v sobotu, 12.novembra, futbalisti ružomberského béčka do Dolného Kubína.

V súboji dvoch MFK bolo úspešnejšie to domáce, keď sa o výsledku rozhodlo až v samom závere. Zápas začali lepšie hostia z Ružomberka, už v 12. minúte mohol skóre otvoriť Pekár, zblízka ale prekopol. Na druhej strane horelo v 27. minúte, po Jurkyho pokuse bol už Smieška prekonaný, lopta sa však do brány nevošla. O chvíľu nato sa neujala ani Mrvova delovka, pri pravej žrdi sa tento krát gólman Ruže vyznamenal. Záver prvého polčasu patril Liptákom. Gól do šatne mal na kopačke Pekár a keby Trabalík jeho dve strely nezlikvidoval, mohli mať Kubínčania väčší problém. Druhé dejstvo už pre divákov také zaujímavé nebolo. Hostia síce spočiatku mali miernu prevahu, do dobrej šance ani do gólu ju pretaviť nedokázali a v 60. minúte tak udreli Oravci. Drengubiakovu delovku spoza šestnástky Smieška vyrazil len pred seba, k dorážke sa ešte dostal Kosovič, no v dobrej pozícii prekopol. V závere už hru do svojich rúk definitívne prevzali domáci a ich snaha priniesla víťazstvo sedem minút pred koncom. Prihrávka od Mrvu našla voľného Ujčíka, ktorý z vnútra veľkého vápna ukážkovo obstrelil Smiešku – 1:0. Aj keď oravsko-liptovskému derby by viac svedčala remíza, tri body napokon zostali v Kubíne.

Vladimír Rusnák st., tréner MFK Ružomberok „B“: „Vedeli sme, že Kubín bude bojovať a hráčom som povedal, že keď sa im v bojovnosti vyrovnáme, herne by sme ich mali prevýšiť. Naši skúsení hráči ale k zápasu pristúpili veľmi laxne, aj napriek tomu, že som ich na to najviac upozorňoval. Tiež som im povedal, aby si dávali pozor na štandardné situácie a dlhé auty. Preto sme sa to snažili zdvojovať, ale napriek tomu sme dostali gól práve z autu. Z prevedenej hry a prístupu hráčov som sklamaný.

MFK Dolný Kubín – MFK Ružomberok „B“ 1:0 (0:0) Gól: 84. Ujčík, ŽK: 2. Kutlík, 18. Jurky, 47. Drengubiak, 90. Demko – 72. Práznovský, rozhodovali: Glova – Bobko, Balko, 493 divákov Zostavy: Dolný Kubín: Trabalík – Jurky, Demko, Kutlík, Drengubiak (K), Ujčík, Mrva, LEjko, Podolský, Kosovič, Horváth Ružomberok „B“: Smieška – Almaský, Šmahaj, Serečin, Gerec, Pekár, Bielák, Nagy, Práznovský, Gallo, Janso (K)

Autor textu: Petra Janigová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM