Ivana Milanová Kultúra

Na Vlkolínec prišla zaspievať Eva Máziková

Vlkolínec spríjemnil minulú nedeľu (25.09.) každému návštevníkovi prechádzku po tejto malebnej dedinke zapísanej v UNESCU akciou Poďakovanie za úrodu. Stretlo sa tu toľko ľudí, ako už dávno nie a program ani počasie nesklamalo.

Ilustračný obrázok k článku Na Vlkolínec prišla zaspievať Eva Máziková
Foto: Ivana Milanová / Zdroj: Dnes24.sk

Žilinský samosprávny kraj, Liptovské múzeum v Ružomberku, Mesto Ružomberok, Poľnohospodárske družstvo Ludrová, Slovenský zväz záhradkárov Ružomberok a Občianske združenie Vlkolínec organizoval v nedeľu podujatie Poďakovanie za úrodu vo Vlkolínci.

Program podujatia bol skutočne pestrý, lebo či domáci alebo cudzí návštevníci mohli na vlastné oči vidieť rôzne ukážky: rezania a tlačenia kapusty, prípravy jedál – Smetiska a Zemiakovej baby, bryndze či výroby masla. Čo to o mlieku a jeho spracovaní povedal vo svojej prednáške Ing. Miroslav Štefček.

Spomedzi divákov sa našlo aj šesť odvážnych a súťaže chtivých chlapov, ktorí mali za úlohu bežať hore do kopca a potom dole kopcom s 50timi kilami pšenice na pleci. Výherca si odniesol za odmenu domov 100 kg pšenice.

Ružomberskí záhradkári pripravili výstavu ovocia a zeleniny, vyhlásili a ocenili pestovateľov najkrajšieho jablka, hrušky, slivky a kolekciu zeleniny. Zábavu na dedine priblížila folklórna skupina Likava z Likavky.

Foto: Ivana Milanová / Zdroj: Dnes24.sk

Zlatý klinec programu, na ktorý sa tešila najväčšia časť publika prišiel okolo jednej poobede a bola to energická a neúnavná Eva Máziková s jej Show. Prvú pieseň programu si môžete pozrieť v našom videu.

Zdroj: YouTube.com

Prečítajte si tiež:

Pomôžte a HLASUJTE za novú oddychovú zónu s knižnou búdkou!

Záchranári pomáhali na Malinôm Brde: Ošetrovali aj 15-ročnú pretekárku

Poďakovenia za úrodu na Vlkolínci 2016
36
Galéria
Foto: Ivana Milanová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM