Futbal

Najcennejšie domáce víťazstvo: Dunajskú Stredu knokautoval Jakubko

V 11. kole futbalovej Fortuna ligy si ružomberskí futbalisti zapísali domáce víťazstvo nad mužstvom zo Žitného ostrova. Dunajská Streda dohrávala zápas v oslabení o jedného hráča, napriek tomu mohla získať bod.

Ilustračný obrázok k článku Najcennejšie domáce víťazstvo: Dunajskú Stredu knokautoval Jakubko
Zdroj: Dnes24.sk

MFK Ružomberok – DAC Dunajská Streda 1:0 (0:0)

Gól: 49. Jakubko. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: P. Maslo, J. Maslo, Faško, Lovás, Zošák, Rosa – Sarr, Pačinda, Szarka, Pambou. ČK: 69. Sarr (DAC), 1792 divákov.

MFK Ružomberok: Tofiloski – P. Maslo, J. Maslo, Rosa, Lupták – Kružliak – Zošák, Lačný (61. Faško), Ďubek, Lovás (90+ Boszorád) – Jakubko (77. Masaryk).

DAC Dunajská Streda: Tujvel – Brašeň, Michalík, Kwin, Davis (85. Černák) – Ljubčič – Sarr, Polievka (62. Turňa), Pambou (82. Jurčo), Pačinda – Szarka.

V 3. min. sa Szarka rútil do domácej šestnástky, no Tofiloski zachránil „Ružu“ od inkasovaného gólu. Potom zápasové opraty zobrali do svojich rúk Liptáci, ktorí sa snažili presadiť prízemnou kombinačnou hrou. DAC sa spoliehal skôr na brejky. V 10. min. po treťom ružomberskom rohovom kope v sľubnej pozícii hlavičkoval J. Maslo, ale bez väčšej razancie. O tri minúty nato Ďubek umne krížnou prihrávkou presunul ťažisko hry na opačnú stranu a Zošákovej pohotovej strele veľa nechýbalo, aby skončila v sieti. V 22. min. Pačindov priamy kop z 25 metrov bezpečne kryl Tofiloski. Domáci brankár sa vyznamenal aj pri štipľavej rane, ktorú do ľavého dolného kúta šestnástky vyslal Pačinda. V poslednej minúte prvého dejstva na gólový center Lovása vyskočil nekrytý Lačný, ale hlavou v tutovej pozícii neskóroval.

V 49. min. po nádhernej kombinácii po pravej strane Ďubek so Zošákom dokonale vyšachovali obranu hostí a Jakubko sa presadil jemu vlastným spôsobom – 1:0. V 60. min. sa kanonier domácich sa predral cez zadákov hostí, nabil Zošákovi, ale agilný stredopoliar MFK z hranice „veľkého vápna“ svojou slabšou ľavačkou poslal iba ľahkú loptu do stredu brány. V 69. min. Senegalčan Sarr v drese DAC–u po druhej žltej karte opustil ihrisko. Futbalisti zo Žitného ostrova sa aj v desiatich snažili niečo s výsledkom urobiť. V 77. min. nebezpečná Brašeňova hlavička tesne minula bránu. V 80. min. zase mohol domáce vedenie poistiť striedajúci Masaryk, ale tiesnený v súboji s Tujvelom nepochodil. Vzápätí Zošákov strelecký pokus nad vyškriabal brankár Dunajskej Stredy. V 86. min. mohlo byť vyrovnané, najprv Tofiloski vychytal v obrovskej príležitosti Brašeňa a po odrazenej lopte Jurčo napálil do brvna.

Tomislav Marič, tréner Dunajskej Stredy: „Zápas bol veľmi rýchlo rozhodnutý, stretli sa dve mužstvá, ktoré na stretnutie mali rozdielnu prípravu. Je veľmi ťažké vyhrať zápas, keď rozhodca nemá najlepší deň a keď má dvojaký meter. Povedal som, že k rozhodcom sa nebudem vyjadrovať, no keď cítim, že fauly Dunajskej Stredy sa inak posudzujú ako fauly druhého mužstva, tak musím na to reagovať. Detaily rozhodujú zápas, dnešný rozhodli detaily zlých rozhodnutí rozhodcu. V hlave mám minimálne päť situácií, keď rozhodca zle rozhodol.“

Ladislav Pecko, tréner Ružomberka: „Ja mám v hlave tiež veľa situácií a nebudem sa k nim vyjadrovať a nielen v tomto zápase Dunajskej Stredy. Budem sa vyjadrovať k zápasu. Nastúpili sme doň trošku nervózne, neboli sme takí koncentrovaní, pár chybami sme pustili súpera do brejkov, chvalabohu že sme to ustáli. Potom sme začali hrať, boli sme rýchlejší, v závere polčasu sme mali tri veľké tutovky, ktoré musíme premieňať. Do druhého polčasu sme nastúpili aktívnejšie. Dali sme krásny gól, išli sme za ďalšími, no škoda, že pri brejkových situáciách sa rozhodujeme zle.“

Pozrite si kompletnú tabuľku Fortuna ligy http://www.sport7.sk/…iga/tabulka/

Foto: mfkruzomberok.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM