Petra Janigová Iné športy

Najlepšími futsalistami sú Dreváci

K športovým Vianociam v našom meste patrí už tretí rok vydarená futsalová tradícia. Obľúbený Vianočný turnaj na Klačne našiel cez víkend svojich ďalších víťazov.

Počtom hráčov najväčší futsalový turnaj v našom okrese je každým rokom väčší a väčší. V tomto roku si prišlo zašportovať vyše 110 hráčov, ktorí vytvorili štrnásť tímov. „Myslím si, že turnaj ma dobrú tradíciu a všetci by sme boli radi, keby sa zachovala. Chalanov sa hlási stále viac, takže máme aj dobrú reputáciu. Nikde v Ružomberku sa žiadny takýto turnaj nekoná,“ priblížil organizátor a zakladateľ Roman Pindjak. Práve kvôli množstvu mužstiev sa priebeh turnaja oproti predchádzajúcim rokom zmenil. Do hlavnej časti sa dostala iba najlepšia osmička, ktorá si svoju miestenku zabezpečila v jednom z dvoch predkôl. Tie sa odohrali ešte 11. decembra, čiže týždeň pred veľkým vyvrcholením. Na finálovom turnaji v sobotu už išlo o všetko, z dvoch základných skupín postúpili do semifinále iba dvaja najlepší. „Som hrdý na všetkých chalanov ktorí si prišli zahrať, no obzvlášť ma potešili semifinálové zápasy, tímy predviedli naozaj krásny futbal a určite sa bolo na čo pozerať,“ myslí si Roman Pindjak.

Do finále bez problémov postúpili minuloroční víťazi Dreváci, ktorých v súboji o titul vyzval černovský tím Matrace Liptova. Zápas bol pravým vyvrcholením turnaja, o víťazovi sa rozhodlo necelú minútu pred záverečným hvizdom. Za stavu 1:1 mali navrch obhajcovia prvenstva, ktorí súpera poriadne pritlačili, lenže v bráne Matracov čaroval nepriestrelný Matúš Čačo. Z jeho zákrokov už boli Dreváci na pokraji zúfalstva, napokon sa im ale predsa len podarilo nájsť dieru a rozhodujúci gól strelil Juraj Oravec. „Po hráčskej stránke bol turnaj obsadený veľmi dobre. Boli tu hráči ružomberského A tímu, tiež rezervy, futbalisti z Liptovského Mikuláša, futsalisti z Popradu. Zápasy boli naozaj kvalitné, k čomu prispeli aj brankári, ktorí chytali fantasticky. Musím vyzdvihnúť Matúša Čača, ktorý chytal ako z veľkej knihy a všetci sa zhodli, že si zaslúžil aj ocenenie pre najlepšieho hráča,“ zhodnotil R. Pindjak a dodal: „Vďaka patrí aj riaditeľovi základnej školy Klačno Mojmírovi Šrobárovi, ktorý nám umožnil turnaj zorganizovať.“

Výsledky:

Finále: ** Dreváci – Matrace Liptova **2:1 góly: Orolín, Oravec – Kvasničák

O 3. miesto: Outsiders – 3B a Kapela 6:4

**Semifinále: ** Dreváci – Outsiders **4:1 ** góly : Kajan, Oravec, Almaský, Kajan – Golis

Matrace Liptova – 3B a Kapela 3:1 góly : Kvasničák, Slovák, Kvasničák – Paulíny

Najlepší strelci: Kendera, Almaský po 5 gólov Najlepší hráč: Matúš Čačo

Futsalový turnaj
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM