Iné športy

Najúspešnejšími boli žiaci z Lúčok a študenti z Gymnázia Š.Moyzesa

Šachový klub Ružomberok zorganizoval v priebehu jedného mesiaca postupové okresné kolá žiakov a žiačok základných škôl, tiež študentov stredných škôl v zrýchlenom (rapid) šachu. Viac ako 70 detí bojovalo v Ružomberku o postup na krajské kolá v .

Ilustračný obrázok k článku Najúspešnejšími boli žiaci z Lúčok a študenti z Gymnázia Š.Moyzesa
Zdroj: Dnes24.sk

Základné školy

CHLAPCI.Celkovým víťazom sa stal Lukáš Milan, ktorý pôjde za ZŠ Lúčky, ale aj mesto Ružomberok, reprezentovať z prvého miesta. Druhým miestom si postup zabezpečil Vladimír Šimalčík (ZŠ Liptovská Teplá) a takisto postupuje aj bronzový Patrik Závacký zo ZŠ Lúčky.

Dievčenskú kategóriu vyhrala Simona Koreňová zo ZŠ sv. Vincenta, Katarína Knapčíková (ZŠ Sládkovičova) postupuje z druhého miesta a bojovať na kraj pôjde aj Daniela Ďateľová (ZŠ Liptovská Teplá). Ďalšou akciou bol školský prebor na ZŠ Dončovej dňa 29. 10. 2013. Víťazmi svojich kategórií sú Ondrej Lovíška a Júlia Šponiarová, ktorí budú tiež reprezentovať Ružomberok na kraji.

Stredné školy

Dňa 20. novembra sa na Gymnáziu sv. Andreja uskutočnilo aj okresné kolo stredných škôl, z ktorého sa víťazi stretnú na krajskom kole v Žiline. Riaditeľom turnaja bol riaditeľ Gymnázia sv. Andrea Kamil Nemčík. Najväčší úspech zaznamenalo Gymnázium Štefana Moyzesa, z ktorého Adam Kerdík a Róbert Druska obsadili 1. a 2. miesto a Martina Halajová vyhrala kategóriu dievčat. Za dievčatá ďalej postupujú študentky spojenej školy S. Viatora, Henrieta Bellová a Emília Kenderová. Tretí postupuje Michal Mikušiak z Gymnázia sv. Andreja. Spolu si na turnaji zmeralo svoje sily 21 hráčov z ružomberských stredných škôl.

Majstrovstvá Slovenska

Pre organizačný tím Mareka Zelnického je to však iba začiatok. Má pred sebou ešte dve významné podujatia, a to finále základných škôl a 14. ročník tradičného turnaja družstiev základných škôl s názvom Šachom proti drogám. Slovenské finále o titul majstra a majsterky ZŠ sa uskutoční dňa 9.12.2013 a z každého kraja sa v priestoroch hotela Kultúry zídu traja najlepší šachisti a šachistky reprezentovať seba, školu a mesto.

zdroj: Terézia Paňková, ŠK Ružomberok

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM