Ivana Milanová Správy Samospráva

Najviac cykloturistických trás nájdete v Žilinskej župe

Cyklosezóna je každoročne spojená s objavovaním a poznávaním prírodných krás, scenérií a zaujímavých miest, ktoré môžu milovníci bicyklov nájsť na viac ako 2 400 kilometroch cykloturistických trás v Žilinskom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Najviac cykloturistických trás nájdete v Žilinskej župe
Zdroj: ŽSK

Letné mesiace a počasie tu odštartovali cyklisti naplno.

Obľúbenou trasou je cyklochodník Žilinskej župy – BikeKIA. Vďaka spolupráci so spoločnosťou Kia Motors Slovakia ŽSK vytvoril unikátne spojenie dvoch historických dominánt Horného Považia, hradov Strečno a Budatín. Vyasfaltované sú už približne štyri kilometre a ponúkajú výnimočné zážitky pre všetky vekové kategórie. BikeKIA lemuje krásnu prírodu a okolie Horného Považia od hradu Budatín až po hrad Strečno a cieľom župy je vytvoriť kompletne vyasfaltovaný, bezpečný cyklochodník. Pri Lávke cez biokoridor je osadený i cyklosčítač, ktorý sčítava cyklistov v oboch smeroch ako do Budatína, tak k Hydrouzlu. Rekordný počet cyklistov prešiel BikeKIOU v nedeľu 28. mája 2017, a to 2100.

Zdroj: ŽSK

Žilinská župa chce prepojiť existujúce cyklochodníky v koridore rieky Váh s cyklotrasami vo Vrútkach a s Turčianskou cyklomagistrálou v obci Lipovec. Nádherné prírodné panorámy a jedinečné cyklolávky ponad rieku Váh prinesú turistom mimoriadne zážitky. „Cyklistické prepojenie Turca s Horným Považím doposiaľ neexistuje a cesta popod Strečno v žiadnom prípade nie je pre takýto prechod vhodná. Preto sa snažíme projekt dôkladne pripraviť a získať financovanie z eurofondov, aby bola trasa pre cyklistov čo najlepšie pripravená,“ doplnil žilinský župan.

Zdroj: ŽSK
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM