Ivana Milanová Rôzne

Narcis – kvietok nádeje v uliciach mesta

V našom meste opäť po roku vidno na kabátoch a bundách ľudí žltý kvietok. Hádam každý už vie, že ide o kampaň Ligy proti rakovine. Deň narcisov tento rok určili na 12.apríla a je to už 17.ročník jedinej finančnej zbierky Ligy.

Ilustračný obrázok k článku Narcis – kvietok nádeje v uliciach mesta
Foto: Jozef Milan

Študenti, skauti i dôchodkyne

V uliciach sme stretli viacero skupín, ktoré sa zapojili do zbierky. Na pešej zóne nájdete skupinu študentov z Katolíckej univerzity – Fakulty zdravotníctva, deti a mladých z 9.zboru skautov Laca Krónera, ktorí si trúfli objednať a ponúkajú až 900 žltých kvietkov. Mimo centra mesta na Bystrickej ceste sme si všimli sympatické dôchodkyne z Partizánskej Ľupče. Pomôcť onkologickým pacientom sa rozhodli ako členky Červeného kríža a objednali si 500 kvietkov. Vo svojej obci by ich všetky nerozdali a preto sa rozhodli ísť do mesta kde je viacej ľudí. Do tejto zbierky sa ako dobrovoľníčky zapájajú už po šiesty krát.

Dobrá vec uspeje aj v tomto roku

Pozitívne je, že všetky skupiny boli riadne označené číslom a zbierali peniaze do zapečatených pokladničiek. Počasie dnes dobrovoľníkom veľmi nepraje, ale dúfajú, že to ľudí neodradí od toho, aby podporili dobrú vec. Minulý rok sa vyzbieralo spolu 976 805€ a vyzerá to tak, že sa stále nájde dosť ľudí, ktorým nie sú osudy ťažko chorých detí a dospelých ľahostajné.

Deň narcisov 2013
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM