Jozef Milan Rôzne

Národné stretnutie mládeže v Ružomberku potrebuje dobrovoľníkov

Rada pre mládež a univerzity KBS bude počas júlového Národného stretnutia mládeže R13 v Ružomberku potrebovať desiatky dobrovoľníkov na pomoc pri príprave a realizácii podujatia. Oznámila preto, že čerstvé sily sa môžu do konca mája prihlásiť na oficiálnej stránke www.rio13.sk.

Ilustračný obrázok k článku Národné stretnutie mládeže v Ružomberku potrebuje dobrovoľníkov
Foto: Jaroslav Dodok

Veľa námahy a práce

„Príprava a organizácia Národného stretnutia mládeže R13 v Ružomberku v sebe ukrýva veľa námahy a práce, a preto je dôležité, aby sa za to postavil silný tím. Pozývame preto do spolupráce všetkých, ktorí sú ochotní pridať ruku k dielu, pomôcť a slúžiť so svojimi darmi a schopnosťami," hovorí kňaz Ondrej Chrvala, zodpovedný za prípravu R13, podľa ktorého každý záujemca musí vyplniť prihlasovací formulár. Dobrovoľníkom bude zabezpečená základná strava, ubytovanie a prípravný týždeň programu.

Podmienky

Dobrovoľníci musia mať najmenej 17 rokov. Ak majú menej ako 18 rokov, vedúcemu skupiny musia priniesť splnomocnenie od rodičov. Ďalšou podmienkou je odporúčanie od kňaza, preukázanie dobrovoľníckej skúsenosti a flexibilita a ochota pomôcť kdekoľvek. Aktívna dobrovoľnícka príprava a pomoc sa začne prípravným týždňom, pre niektorých dobrovoľníkov už od pondelka 22. júla 2013. Počas tohto týždňa bude prebiehať príprava celého organizačného a dobrovoľníckeho tímu, a zároveň aj aktívna príprava úloh v jednotlivých oblastiach organizácie.

Informoval: Komunikačný tím SDM 2013; press@rio13.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM