Krimi

Násilie na ženách: Syn (37) sa vyhrážal matke (73) zabitím

Utorok 25. november bol Medzinárodným dňom boja za odstránenie násilia páchaného na ženách. O aktuálnosti a potrebnosti aktivít súvisiacich s potláčaním násilia svedčí aj správa z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Ružomberku o prípade z Komjatnej.

Ilustračný obrázok k článku Násilie na ženách: Syn (37) sa vyhrážal matke (73) zabitím
Zdroj: Dnes24.sk

Polícia vzniesla obvinenie voči 37-ročnému mužovi z Komjatnej za prečin nebezpečné vyhrážanie. Ten 9. novembra podvečer, potom ako vypil nezistené množstvo alkoholu, v rodinnom dome v obci Komjatná slovne nadávkami zaútočil na svoju 73-ročnú matku, s ktorou žije v spoločnej domácnosti. „Následne jej viackrát zopakoval, že ju zabije, na čo sa poškodená žena začala triasť z obavy o svoje zdravie a svoj život aj vzhľadom k tomu, že v minulosti bola svojim synom už napadnutá. Navyše je čiastočne imobilná, a teda by sa v prípade dokonania vyhrážok sama nedokázala brániť.Obvinený muž v uvedenom konaní pokračoval až do momentu, keď zaregistroval prichádzajúcu hliadku Policajného zboru, ktorú žena privolala,“ informovala Gabriela Tkáčová z Okresného riaditeľstva PZ v Ružomberku.

Mužovi bola na mieste obmedzená osobná sloboda, bol umiestnený do Cely predbežného zadržania na Obvodnom oddelení PZ Ružomberok a odkiaľ eskortovaný do väzby. V prípade dokázania viny hrozí mužovi trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Pri príležitosti Medzinárodného dňa eliminácie násilia na ženách ružomberskí policajti realizujú v týždni od 24.11. do 28.11.2014 besedy zamerané na problematiku násilia. Cieľom besied je zvyšovať informovanosť a právne povedomie o problematike, ako aj poskytnutie poradenstva, ako predchádzať rizikovým situáciám, ako sa brániť, čo robiť a na koho sa obrátiť v prípade, ak sa niekto stal obeťou násilného trestného činu.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM