Jozef Milan Krimi

Nepohodlná spáleň - správy Mestskej polície(rozšírené)

Pohoršujúce verejné správanie, jeden neúspešný a jeden nepravý zlodej - to je stručný obsah tlačových správ Mestskej polície v Ružomberku. Piatok 13-teho a nemilé prekvapenie na chatke sú ďalšími zo správ MsP.

Dňa siedmeho januára v poobedňajších hodinách preverovala hliadka MsP Ružomberok telefonické oznámenie, že pred kostolom na sídlisku Baničné sa nachádza partia mladých ľudí, ktorí tam požívajú alkohol, vzbudzujú verejné pohoršenie a znečisťujú verejné priestranstvo. Hliadka po príchode ku kostolu našla mladého muža, ktorý bol zjavne pod vplyvom alkoholu. Na základe svedeckých výpovedí policajti zistili, že opitý mladík sa vymočil na stenu a dvere kostola. Keďže tento nemal pri sebe nijaký doklad totožnosti, bol predvedený na útvar MsP Ružomberok za účelom jej zistenia. Za protiprávne konanie bola 26 – ročnému Štefanovi z ul. I. Houdeka uložená najvyššia možná bloková pokuta.

Takisto najvyššia pokuta bola uložená mužovi, ktorý kradol 12. januára v predajni DM Drogérie na ul. Mostová. Pozornej predavačke neuniklo podozrivé správanie tiež „zákazníka“, ktorý sa pokúsil ukradnúť dva kusy krémov v hodnote takmer 26 eur. Po prejdení za pokladňu ho predavačka zastavila a privolala hliadku MsP. Aj tento muž, pretože nemohol hodnoverne preukázať svoju totožnosť, bol predvedený na útvar MsP Ružomberok, kde sa zistilo, že zlodejom je 33 – ročný Peter z Banskej Bystrice. Po vykonaní potrebných úkonov bol z útvaru prepustený.

Hodinu po polnoci ôsmeho januára dvaja Ružomberčania vo veku 39 a 40 rokov nedbali na nočný kľud, netrápilo ich, že obyvatelia sídliska Roveň chcú spať a na detskom ihrisku si spravili ohňostroj. Samozrejme s povolením si tiež starosti nerobili, tie hodili za hlavu pri požití značného množstva alkoholu. Zasahujúci policajti usúdili, že alkohol mužov priviedol do takého stavu, že nie je vhodné s nimi robiť ďalšie služobné úkony. Sklamaní „pyromani“ museli svoju nevhodnú zábavu ihneď ukončiť, priestupkom sa ďalej zaoberá poverený príslušník MsP.

Trochu kuriózny prípad sa stal v tú istú noc o tri hodiny neskôr, keď majiteľ pohostinstva v centre mesta nahlásil vlámanie do svojho objektu. Hliadka spolu s majiteľom v objekte chytila muža. Muž však neskončil v policajných putách, ale po vysvetlení a následnom overení u obsluhy podniku vysvitlo, že muž si bol večer predtým v podniku posedieť, vypiť, neskôr sa odobral na toaletu, kde ho premohol spánok a zaspal. „Návštevník“ po vyspatí – vytriezvení vyšiel z toalety a vtedy ho zachytili snímače alarmu. Majiteľ si vec dorieši so zamestnancami.

Zdroj: MsP Ružomberok, Roman Jankovič, odd.prevencie kriminality

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM