Kultúra

Netradičný dejepis na GSA: Skúmanie sakrálnych stavieb na Liptove

„Jeden zo spôsobov, ako sprístupniť minulosť žiakom, je poukázať na historické stavby, okolo ktorých denne prechádzame a často ostanú bez povšimnutia, bez vedomia dejinnej súvislosti,“ znie motto jednej z ciest inovácií na Gymnáziu sv.Andreja v Ružomberku.

Ilustračný obrázok k článku Netradičný dejepis na GSA: Skúmanie sakrálnych stavieb na Liptove
Foto: Jozef Milan

Základom je postoj učiteľa

Rozvoj súčasného školstva veľmi závisí na prístupe učiteľov k rozvojovým projektom a inováciám vo vzdelávaní. Touto cestou sa uberá aj spoločenstvo učiteľov Gymnázia sv. Andreja v Ružomberku. V tomto školskom roku zavádza inovácie v rámci vyučovania niektorých predmetov. Vďaka úspechu v projekte EDULABu s názvom „Po stopách dejín“ budú mať možnosť žiaci osemročného gymnázia zažiť netradičné vyučovanie dejepisu.

Exkurzie aj 3D modely stavieb

Učiteľky Mgr. Ivana Štiptová a Mgr. Anna Nemešová sa podujali spracovať problematiku sakrálnych stavieb na Liptove netradičným spôsobom. Žiaci sa oboznámia s problematikou projektu a prevedú spolužiakov po sakrálnych stavbách dolného Liptova, zdokumentujú svoju exkurziu a pripravia študijné materiály. Súčasne spracujú aj 3D modely stavieb – a žiakom regiónu sa dejiny o kúsok priblížia. Výdavky spojené s celým projektom bude hradiť spoločnosť EDULAB.

Viac o projekte na http://edulab.blog.sme.sk/clanok.asp?…

autor príspevku: Kamil Nemčík, riaditeľ GSA

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM