Barbara Dallosová Krimi Krimi

Ničivý požiar rodinného domu pri Ružomberku: Starosta mal guráž, okno rozbil holou rukou!

Rodinný dom v blízkej dedine sa ocitol v plameňoch. Podľa ružomberských hasičov sa ničivý požiar rýchlo rozšíril do podkrovia a krotiť ho museli za pomoci dvoch cisterien s tisícmi litrov vody...

Ilustračný obrázok k článku Ničivý požiar rodinného domu pri Ružomberku: Starosta mal guráž, okno rozbil holou rukou!
Zdroj: TASR

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline Miroslava Ondrichová, požiar rodinného domu v obci Ludrová v okrese Ružomberok bol nahlásený po 17:00 hod. večer.

Pomáhal i starosta

Ako vysvetlila hovorkyňa, na mieste zasahovali hasiči z Ružomberka s dvoma cisternami a tiež členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Ludrová.

Podľa informácií TV JOJ obyvatelia obce zalarmovali starostu, ktorý ihneď prišiel s dobrovoľníkmi na miesto a aby mohli hasiť horiaci interiér, rozbil zamknuté okno, pričom si porezal ruku.

,,Nebolo otvorené a bolo vidno, ako sa dymí spod strechy, čiže bolo jasné, že vo vnútri sú už veľké plamene, snažili sme sa aspoň čo to vody tam nastriekať, aby sa to nešírilo ďalej," uviedol pre spomínanú televíziu starosta Ludrovej Peter Slimák.

20 000 litrov vody

,,Požiar sa rozšíril aj do podkrovia, vedľajšia budova musela byť ochladzovaná. Pomocou termokamery boli vyhľadávané ohniská, ktoré boli následne dohasené. Počas zásahu musela byť použitá i motorová píla, ktorá pomáhala pri rozoberaní konštrukcie a hasení ohnísk,„ opísala hovorkyňa s tým, že na uhasenie požiaru bolo spotrebovaných 20 000 litrov vody a požiar bol uhasený za dve hodiny. ,,Príčina požiaru je v štádiu zisťovania,“ dodala o utorkovom (1.12.) požiari Ondrichová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM