Jozef Milan Iné športy

Nová sezóna ligy vo futsale opäť aj s Ružomberčanmi

(ilustračné foto) Už štvrtý ročník obľúbenej súťaže v halovom futbale odštartoval v nedeľu v Liptovskom Mikuláši. Medzi dvanástkou účastníkov liptovskomikulášskej Mestskej ligy má svoje zastúpenie aj Ružomberok, farby nášho mesta budú hájiť tímy Ruž

Rovnako ako po minulé ročníky je dejiskom súťaže multifunkčná hala Liptov aréna, kde sa mužstvá budú stretávať pravidelne každú nedeľu. Do novej sezóny nastúpili rovnaké tímy ako v tej predchádzajúcej, niektoré z nich si akurát zmenili názov. To, čo sa však nezmenilo, sú favoriti, a tým najsilnejším, už tradičným ašpirantom na titul, je trojnásobný víťaz ligy – domáci tím Ma-Mi Pub. Do poradia v tých vrchných častiach tabuľky ale určite prehovorí aj Ruža United, ktorá v minulom ročníku skončila na striebornej priečke. Druhý zástupca z dolného Liptova Martinček, môže skôr prekvapiť, keďže pred rokom bol predposledný.

V 1. kole mestskej ligy sa Ruža United strela v šlágri s tímom Kyma Central Park. V súboji druhého a tretieho tímu uplynulej sezóny ťahali za kratší koniec Ružomberčania, keď prehrali vysoko 4:8. Zápas pritom nemali rozohraný zle, dvojgólové vedenie si ale neustrážili a domáca Kyma už na polčas viedla 3:2. Cenné víťazstvo si mikulášania vybojovali najmä zásluhou súrodeneckej dvojice bratov Pastvovcov, ktorí sa podpísali až pod sedem gólov. V úvodnom kole sa nedarilo ani Martinčeku. O víťazstvo prišiel po penalte v samom závere a napokon tak s družstvom Vietor remizoval 4:4.

Výsledky 1. kola: ** **Ruža United- Kyma Cenral Park 4:8 (2:3) Góly: Almaský (2), Beťko, Gejdoš M. – Pastva P. (5) , Pastva M. (2), Droppa, ŽK: Potočnák, Oravec, Makovický (všetci Ruža), Najlepší hráči: Almaský – Pastva P.

Martinček –Vietor 4:4 (3:2) Góly: Brtko J., Drapáč,Stolár – Račko (2), Kutnár, Zlejší, ŽK: Pavlík T., Maliňák Si. – Zlejší Najlepší hráči: Brtko- Zlejší

Fornix – LM Kings 1:4 (1:1) Góly: Urbanovič – Hanis, Lehotský ,Borek ,Dunaj

Prima- FKP 5:2 (1:1) Góly: Blcha 2,Tomašák,Kello,Va­lent – Stano, Pagač

Pagáč – Ma-Mi 2:9 (1:3) Góly: Grieš 2 – Bella 3,Vyskočáni M., Kandera M. po 2, Moravčik, Kandera T.

Pivovarská 14 – Sangria 2:4 (0:2) Góly: Komár, Murza – Oravec, Vodička, Puška, Piatka

Autorka textu: Petra Janigová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM