Tomáš Batiz Správy

Nová vlna opatrení v Ružomberku: Ako to bude so svadbami a pohrebmi?

V meste Ružomberok patria prísnejšie preventívne opatrenia. Pozrite, čoho sa týkajú.

Ilustračný obrázok k článku Nová vlna opatrení v Ružomberku: Ako to bude so svadbami a pohrebmi?
Zdroj: Dnes24.sk

Preventívne opatrenia ružomberskej radnice proti šíreniu nového koronavírusu sa dotknú aj svadieb a pohrebov. S okamžitou účinnosťou až do odvolania budú svadby v obmedzenom režime, pohreby sa uskutočnia len za prítomnosti najbližšej rodiny. Uviedol to hovorca ružomberského primátora Viktor Mydlo.

„Svadby budú len v priestoroch radnice. Zároveň sa na nich budú môcť zúčastniť len mladomanželia, svedkovia a rodičia mladomanželov. Všetci s ochranou tváre,“ povedal Mydlo s tým, že do priestorov úradu nevpustia žiadnych ďalších ľudí.

Ak majú snúbenci v tomto období dohodnutý termín svadby, hovorca odporúča kontaktovať matričný úrad, ktorý im poskytne bližšie informácie.

Na pohreboch sa podľa Mydla bude môcť zúčastniť len manžel alebo manželka, partner alebo partnerka zosnulého, súrodenci a deti zosnulého. Všetci s ochranou tváre. „Zvyšní smútiaci nebudú vpustení do domu smútku. Budú sa však môcť rozlúčiť vonku. Sú to ťažké opatrenia, no nevyhnutné. Prosíme každého o pochopenie,“ doplnil Mydlo.

foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM