Nový cyklochodník? V Mikuláši chcú vybudovať trasu popri Liptovskej Mare

Na mikuláššskom cyklochodníku denne stretneme stovky cyklistov. Fanúšikov dvojkolesových tátošov určite poteší aj informácie o možnej trase popri Liptovskej Mare.

Ilustračný obrázok k článku Nový cyklochodník? V Mikuláši chcú vybudovať trasu popri Liptovskej Mare
Zdroj: TASR

Predstavitelia mikulášskej radnice prišli s iniciatívou vybudovania cyklochodníka po severnom brehu Liptovskej Mary. „Cyklochodník má byť z veľkej časti vedený popri existujúcej ceste II. a III. triedy od Liptovskej Ondrašovej cez Trnovec, popri Sielnickej zátoke až na hranicu s ružomberským okresom, kde sa bude napájať na dolnoliptovskú trasu,“ skonštatoval Gabriel Lengyel z odboru životného prostredia a dopravy na Mestskom úrade v Liptovskom Mikuláši.

Ako informovala Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta, prvým reálnym krokom je založenie organizácie združenia obcí, ktoré sú dotknuté trasou cyklochodníka a následne odobrenie organizácie v príslušných obecných zastupiteľstvách.

„Potom budeme tvoriť projektové dokumentácie, aby sme boli pripravení na výzvy nasledujúceho programovacieho obdobia z eurofondov a iných externých zdrojov. Naše kroky budeme samozrejme koordinovať aj so samosprávnym krajom, ktorý v tomto roku urobí štúdiu,“ povedal viceprimátor Ľuboš Trizna.

Trasovanie severne od priehrady je atraktívnejšie z pohľadu rozvíjajúceho sa turizmu na brehoch Liptovskej Mary a taktiež je trasa relatívne dobre majetkovo-právne vysporiadaná. „Sme pri štarte dlhodobého a zložitého projektu, ktorého realizačná fáza nastane najskôr v horizonte dvoch či troch rokov,“ dodal Gabriel Lengyel z mestského úradu.

foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM