Rôzne

Nový regeneračný kotol začnú pripájať do systému už počas odstávky

Ružomberský celulózo-papierenský podnik Mondi SCP pokračuje vo výstavbe nového regeneračného kotla a vápennej pece. Navzájom súvisiace rozsiahle investície v celkovej hodnote 143 miliónov eur začnú postupne zapájať do prevádzky už koncom tohto kalendárneho roka.

Ilustračný obrázok k článku Nový regeneračný kotol začnú pripájať do systému už počas odstávky
Foto: Jozef Milan

„Nový regeneračný kotol nahradí dosluhujúci starý. Zabezpečí viac výroby pri nižších emisiách a zelenej energie z produkcie buničiny. Navonok to síce vyzerá, že sme už tesne pred dokončením tohto projektu, ale stále sa intenzívne pracuje v interiéroch,“ priblížil prezident Mondi SCP . Zároveň spresnil, že denne pracuje na stavbe viac ako 500 ľudí, spomedzi ktorých je drvivá väčšina zo Slovenska. „Montážne a robotnícke profesie si kľúčoví dodávatelia technológií objednávajú vo firmách z okolia Ružomberka. Náš projekt desaťročia tak významne pomáha ekonomike celého regiónu,“ pripomenul Roman Senecký.

„Doteraz sme nový kotol vnímali ako stavbu pri našom podniku, počas letnej celozávodnej odstávky ho začneme pripájať do výrobného systému,“ dodal Senecký s tým, že po úspešnom nábehu novovybudovaných zariadení bude nasledovať odstavenie a demontáž starého regeneračného kotla a vápennej pece.

MOndi RK3
6
Galéria
Foto: Jozef Milan
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM