Futbal

Nový trávnik pod Čebraťom zažil prvé domáce víťazstvo futbalovej Ruže

Po víťazstve v Podbrezovej domáci fanúšik neočakával nič iné, len ďalšiu výhru. Všetko vyšlo podľa týchto predstáv, diváci odchádzali spokojní, keď videli sedem gólov, z toho päť v bránke Zlatých Moraviec.

Ilustračný obrázok k článku Nový trávnik pod Čebraťom zažil prvé domáce víťazstvo futbalovej Ruže
Zdroj: TASR

MFK Ružomberok – ViOn Zlaté Moravce 5:2 (2:0)

Góly: 24. Kružliak, 28. Jakubko, 47. Ďubek (z 11 m), 51. Lovás, 74. Faško – 66. a 83. Tawamba (druhý z 11 m). ŽK: Jakubko, Tofiloski – Majkič, Krznarič, De Souza, Pintér, Burič. Rozhodoval: Valášek – 1732 divákov.

Ružomberok: Tofiloski – P. Maslo, J. Maslo, Rosa, Lupták – Nagy, Kružliak (46. Faško) – Zošák, Ďubek (78. Masaryk), Lovás – Jakubko (66. Lačný).

Zlaté Moravce: Ranilovič – Majkič, Tipurič, De Souza, Pintér – Burič – Cebara (72. Mance), Školník (52. Perišič), Krznarič, Orávik – Tawamba.

Napĺňala sa len úvodná minúta a Jakubko po ružomberskom rohovom kope mohol otvoriť skóre, avšak zblízka hlavou tesne minul cieľ. Potom sa pred bránami dlho nič nedialo, hra sa odvíjala len medzi šestnástkami. Až prišla 24. min. a Kružliak hlavou do siete usmernil Ďubekov priamy kop. O tri minúty neskôr na 2:0 zvýšil Jakubko, keď profitoval z Lovásovej prihrávky. V 30. min. mal kontaktný gól na kopačke Tawamba, ale zblízka prestrelil bránu. V 40. min. sa do domáceho „veľkého vápna“ rútil Krznarič, no skvele ho stopol Rosa.

Druhé dejstvo otvoril faul Brazílčana De Souzu na Jakubka v pokutovom území a Ďubek z penalty zvýšil na 3:0. V 51. min. sa zoči – voči brankárovi ViOnu presadil Lovás – 4:0. Liptáci potom hrali v pohode, no 66. min. trošku zabudli na zadné dvierka a Tawamba znížil. V 74. min. Faško umiestnenou strelou spoza šestnástky rozvlnil šibenicu – 5:1. V 79. min. sa na Tofiloského rútil Tawamba a bola z toho žltá karta pre brankára Ružomberka a pokutový kop pre ViOn, ktorý sám faulovaný hráč bezpečne premenil a uzavrel na konečných 5:2.

Ladislav Pecko, tréner MFK Ružomberok: „Domáce zápasy sú pre Ružomberok ťažké, diváci sú nároční, chcú vyhrať. Som rád, že sa nám podarilo dosiahnuť prvé víťazstvo na vlastnom ihrisku. Vedeli sme, že nás bude čakať húževnatý súper. Boli sme trpezliví, prvý polčas sme dobre kombinovali, dobre sme ich napádali. Prikryli sme Tawambu, dali sme dva góly, no potom bohužiaľ prišla desaťminútovka, kde každý si robil na ihrisku čo chcel, bolo len trošku šťastím, že súper nás nepotrestal. V kabíne sme zvýšili hlas a aktívne sme vstúpili do 2. polčasu. Škoda, že sme si nechali streliť dva góly.“

Libor Fašiang, tréner Zlatých Moraviec: „Víťazstvo Ružomberka je absolútne zaslúžené. Ružomberok má svoju hráčsku kvalitu, čo sa prejavilo aj v tomto zápase. Urobili sme strašne veľa chýb v defenzíve, za čo sme boli aj potrestaní. Za stavu 0:2 sme chceli s výsledkom niečo spraviť, pokúsiť sa streliť kontaktný gól, to sa nám nepodarilo. Je to trošku smutné, no nedá sa nič robiť, ideme ďalej.“

Pozrite si kompletnú tabuľku Fortuna ligy: http://www.sport7.sk/…iga/tabulka/

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM