Petra Janigová Basketbal

O Kursku, sponzorovi a o Košiciach

Pre Ružomberok je to už dnes najúspešnejšia sezóna za posledné roky a ešte stále môže byť krajšia. Čo chýbalo k porazeniu Kursku a ako sa MBK hotuje na Košice nám v rozhovore prezradil generálny manažér Stanislav Onuška.

Helios VS Basket, Basket Landes, Partizan Belehrad, Ted Optimum Ankara. Tieto štyri tímy Ružomberok v Európskom pohári zastaviť nedokázali. S obrovskou námahou a tiež dávkou šťastia sa to napokon podarilo ruskému Dynamu Kursk. Ruža tak dostala stopku až v štvrťfinále a postup do elitnej spoločnosti najlepších ôsmich tímov je zo všetkých doterajších umiestnení v Európskom pohári ten najjagavejší. „Už teraz môžeme povedať, že od roku 2002/2003 je to medzinárodne najúspešnejšia sezóna. Dostali sme sa medzi posledných osem družstiev, pričom na tej ceste sme zdolali tímy z francúzskej, srbskej, švajčiarskej a tureckej ligy. Mňa obzvlášť hreje dobrý pocit zo zápasov s Kurskom, ktorý zostal po domácej prehre a to isté sa odohralo aj v Rusku. Ešte minútu pred koncom nebolo rozhodnuté, či postúpi Kursk alebo my. Myslím, že to svedčí o istej sile nášho tímu, ktorý sa nám tento rok podarilo postaviť,“ zhodnotil vystúpenie MBK na európskych palubovkách Stanislav Onuška.

Pohľad na konečne zúčtovanie z dvojzápasu s Kurskom, ale hovorí jasnou basketbalovou rečou – favorizované Rusky mali skutočne na mále. Veď doma Ruža prehrala iba o jediný bod (80:81) a v odvete stratila na Dynamo päť bodov (74:69). Dokopy tak našim dievčatám chýbalo iba šesť resp. sedem bodov, aby sa postarali o obrovskú senzáciu a tretí tím silnej ruskej ligy neposlali vo vlastnej hale do semifinále, ale rovno domov. K tomu, aby sme bodový rozdiel vyrovnali by sme podľa Stanislava Onušku potrebovali dve silné striedajúce hráčky, ktoré by tím potiahli, keď to našim oporám nepadá, alebo sú unavené. Na to ale treba financie a v súboji na ekonomickom poli Kursk jednoznačne zvíťazil.

Z európskej súťaže číslo dva však Ružomberok vypadol so vztýčenou hlavou a teraz sa už môže sústrediť na ligu. V nej na dievčatá s ružou na hrudi čaká ďalšia veľká výzva – zosadiť z tónu osem rokov neporazené Košice. Sebavedomie a skúsenosti nazbierané v náročných zápasoch v Eurocupe na to nepochybne máme a na dobrej ceste by mohlo byť aj riešenie sponzorskej otázky. „Ozval jeden partner z vonku, ktorý chce rokovať, chce podporovať Ružomberok,“ zvestoval nám pred zápasom s Dobrými Anjelmi pozitívnu správu Stanislav Onuška. „V tejto sezóne som urobil viac krokov, teraz čakám, či tí, ktorí majú možnosť pustiť financie do ružomberského basketbalu, zareagujú na výsledok, ktorý sa nám podarilo urobiť.“

Viac z rozhovoru s generálnym manažérom MBK Ružomberok Stanislavom Onuškom si pozrite v našom videu pod článkom.

O Kursku, sponzorovi a o Košiciach
1
Galéria
RK basket MBK - GA KE
21
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM