Jozef Milan Samospráva

Občania na ulici Karola Sidora súhlasili s novou bytovkou. Vydobyli si niekoľko benefitov

Poslanci predchádzajúceho zastupiteľstva ešte vo februári 2014 schválili zámer výstavby nového bytového domu na ulici K. Sidora, ktorá mala byť postavená do 30.11.2015. Minulú stredu nový poslanecký zbor posunul celý zámer bližšie k realizácii, keď súhlasil s dodatočnými požiadavkami občanov.

Ilustračný obrázok k článku Občania na ulici Karola Sidora súhlasili s novou bytovkou. Vydobyli si niekoľko benefitov
Zdroj: Dnes24.sk

Mestské zastupiteľstvo Ružomberok na ostatnom rokovaní schválilo štúdiu „Situácia širšie vzťahy Bytový dom ul. K. Sidora“ upravenú podľa pripomienok občanov vznesených na marcovom stretnutí. V príslušnom uznesení poslanci požiadali 2. zástupcu primátora, aby do návrhu investičného plánu pre roky 2016 – 2018 zaradil:

  • a) vybudovanie detského ihriska
  • b) vybudovanie parkovacích státí
  • c) rekonštrukcia komunikácie Do Baničného.

Mesto sa ďalej zaviazalo, že v spolupráci s Vodárenskou spoločnosťou Ružomberok vyrieši prekládku kanalizácie domu súp. č. 747, taktiež problém kanálovej vpuste na ul. Do Baničného pri budúcom nájomnom dome na strane od pohostinstva Karola a úpravu komunikácie Do Baničného pred domami súp. č. 516 a 515 dopravným značením pre jednosmernú komunikáciu s označením zákazu s dodatkovou tabuľou povoľujúcou vjazd dopravnej obsluhy.

Občania dotknutých bytových domov boli v prípade uspokojenia ich požiadaviek ochotní súhlasiť s územným rozhodnutím ohľadom predmetnej stavby. Rozhodnutie staveného úradu tak nadobudlo právoplatnosť.

Materiál, ktorý bol poslaneckému zboru predložený konštatoval, že požiadavky občanov nie sú neštandardné a mesto by prevažnú časť z nich pravdepodobne riešilo aj bez ohľadu na to, či boli v rokovaní vznesené (napr. oprava cesty, parkovacie miesta, kanálová vpusť a pod.), a preto je možné považovať prijaté opatrenia za primerané.

Budúca bytovka v Baničnom
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM